Τροχοί & TIR

Για πρώτη φορά: Ασυνόδευτα κοντέινερ με φέρυ

Η ναυτιλιακή «Brittany Ferries» ξεκίνησε δρομολόγια στη Μάγχη μεταφέροντας ασυνόδευτα κοντέινερ από το γαλλικό λιμάνι Le Havre προς το βρετανικό Portsmouth. Τα πρώτα κοντέινερ που μεταφέρθηκαν ασυνό
Δευτέρα 17/01/2022 - 10:56
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Brittany Ferries
Φωτό: Brittany Ferries

Η ναυτιλιακή «Brittany Ferries» ξεκίνησε δρομολόγια στη Μάγχη μεταφέροντας ασυνόδευτα κοντέινερ από το γαλλικό λιμάνι Le Havre προς το βρετανικό Portsmouth.

Τα πρώτα κοντέινερ που μεταφέρθηκαν ασυνόδευτα ήταν του ομίλου CMA CGM. Αυτά φτάνουν με τον σιδηρόδρομο στο λιμάνι, μεταφορτώνονται πάνω σε «τρακτοράκι» (λιμενικό τράκτορα) που φέρει σασί με κλειδιά για κοντέινερ. Το τρακτοράκι εισέρχεται στο πλοίο που διαθέτει μεγάλο ανοιχτό γκαράζ στοιβασίας και ανυψωτικό κοντέινερ για εκφόρτωση/ φόρτωση στα τρακτοράκια.

Στην παραπάνω γραμμή Le Havre – Portsmouth η Brittany Ferries θα πραγματοποιεί τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα.

Η Μεταφορική CMA CGM ανέφερε ότι η διακίνηση των κοντέινερ γίνεται γρηγορότερα και πρόσθεσε ότι έχει συνάψει συμβόλαιο με τη Brittany Ferries για μεταφορές ασυνόδευτων κοντέινερ τόσο μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας όσο και Ισπανίας – Αγγλίας. Ανάλογα συμβόλαια έχει συνάψει η CMA CGM με τις σιδηροδρομικές εταιρείες για τη διακίνηση μεγάλου αριθμού κοντέινερ καθημερινά στα λιμάνια της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

PreviousNext