Τροχοί & TIR

RoadStars: η ιστορία του μήνα – Τρύφωνας Χασάπης

Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από την Τρίπολη και τον Τρύφωνα Χασάπη, ιδιοκτήτη ενός ξεχωριστού Mercedes-Benz Atego, με βυτίο μεταφοράς καυσίμων. Με το άσπρο αστέρι, όπως το αποκαλεί ο ίδιος, μετ
Κυριακή 16/01/2022 - 11:48
Κοινοποίηση στα Social Media
Roadstars Τρύφωνας Χασάπης

Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από την Τρίπολη και τον Τρύφωνα Χασάπη, ιδιοκτήτη ενός ξεχωριστού Mercedes-Benz Atego, με βυτίο μεταφοράς καυσίμων. Με το άσπρο αστέρι, όπως το αποκαλεί ο ίδιος, μεταφέρει καύσιμα σε όλη την Πελοπόννησο, ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα λατομεία, χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις του Atego.

Το επόμενο δρομολόγιό του είναι στην ορεινή Αρκαδία, εκεί όπου η εμπειρία του οδηγού, αλλά και οι δυνατότητες του Atego, ξεπερνούν όλα τα εμπόδια. Και είναι πολλά. «Η ιστορία της οικογένειάς μου στο χώρο της μεταφοράς ξεκινά πριν από τριάντα χρόνια. Ο πατέρας μου Δημήτρης Χασάπης έκανε την αρχή και το 2011 μπήκα και εγώ στη δουλειά. Βέβαια, η ενασχόλησή μου άρχισε πολύ νωρίτερα, όταν από μικρή ηλικία τον συνόδευα στα δρομολόγιά του. Προτιμούσα να ταξιδεύω με το φορτηγό παρά να ασχολούμαι με οτιδήποτε άλλο.

Για εμάς, Mercedes-Benz σημαίνει αντοχή και αξιοπιστία, και το λέμε αυτό βάσει της εμπειρίας που έχουμε με τη μάρκα. Άλλωστε από τα χέρια μας έχουν περάσει πολλά μοντέλα, όπως το 508, το 609, το 814 αλλά και τα δύο σημερινά Atego, το 815 και το 823. Φυσικά και η επόμενή μας αγορά θα είναι επίσης Mercedes-Benz.

Με το φορτηγό μου έχω έρωτα. Αυτή είναι η λέξη με την οποία μπορώ να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι για το Atego. Για εμένα δεν είναι απλά ένα εργαλείο δουλειάς.

Είναι ο χώρος στον οποίο με ευχαριστεί να περνώ τις περισσότερες ώρες της ημέρας μου. Για τον λόγο αυτό άλλωστε έχω επενδύσει αρκετά χρήματα για να το τροποποιήσω: εσωτερικά με επενδύσεις και εξωτερικά με βάψιμο και διάφορα ανοξείδωτα. Ωστόσο όσα χρήματα και να δαπανήσω για το Atego μου δεν το μετανιώνω, γιατί πολύ απλά όταν ξεκινώ το δρομολόγιό μου αισθάνομαι υπέροχα.

Ο χειμώνας στην ορεινή Πελοπόννησο είναι δύσκολος για τη δουλειά μου γιατί πρέπει να ξεφορτώνω σε σημεία με δύσκολη πρόσβαση, κυρίως σε λατομεία. Ωστόσο καθημερινά πρέπει να εφοδιάζω με καύσιμο τα σπίτια, κάτι που το χειμώνα είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνεται αδιάκοπα.

Πολλά σπίτια έχουν δύσκολη πρόσβαση ενώ κάποιες κτηνοτροφικές μονάδες βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές. Για εμένα προσωπικά οι λάσπες και τα χιόνια είναι η ζωή μου.

Όμως γνωρίζω πολύ καλά ότι έχω έναν αξιόπιστο συνεργάτη δίπλα μου, το Atego το οποίο δεν κολλάει πουθενά. Όπου και όποτε χρειαστεί τοποθετώ αλυσίδες στα ελαστικά και συνεχίζω για τον προορισμό μου.

Όταν μάλιστα καταφέρνω να φτάσω στα σπίτια, παρά τα χιόνια και τις αντιξοότητες, τότε αισθάνομαι πραγματικά ικανοποιημένος και υπερήφανος, γιατί γνωρίζω ότι δεν θα αφήσω κανένα σπίτι και κανέναν άνθρωπο χωρίς θέρμανση. Όλα αυτά βέβαια χάρη στο Atego μου το οποίο είναι ένα όχημα παντός καιρού». 

Διαβάστε περισσότερα για τον Τρύφωνα Χασάπη

καθώς και άλλες ιστορίες στο 

roadstars.mercedes-benz-trucks.com



Στείλτε κι εσείς τη δική σας εμπειρία στο info@troxoikaitir.gr και θα δημοσιευθεί στο περιοδικό TΡOXOI & TIR και στο RoadStars της Mercedes-Benz, την παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα που ενώνει όλους τους οδηγούς φορτηγών σε μία κοινότητα. 

PreviousNext