Τροχοί & TIR

Γιγαντιαία επιχείρηση ελέγχων στην Ισπανία

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ισπανία γιγαντιαία επιχείρηση των αστυνομικών αρχών επικεντρωμένη σε ελέγχους κάθε είδους οχημάτων. Όπως ανακοίνωσε ο υπ. Εσωτερικών της χώρας Fernando Grande-Marlaska, στό
Τετάρτη 02/09/2020 - 13:56
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ισπανία γιγαντιαία επιχείρηση των αστυνομικών αρχών επικεντρωμένη σε ελέγχους κάθε είδους οχημάτων.

Όπως ανακοίνωσε ο υπ. Εσωτερικών της χώρας Fernando Grande-Marlaska, στόχος είναι ο περιορισμός των ατυχημάτων στους ισπανικούς δρόμους με αύξηση των ελέγχων για τον εντοπισμό των παραβατών.

Για τους ελέγχους χρησιμοποιείται άγνωστος αριθμός αυτοκινήτων της αστυνομίας με συμβατικές πινακίδες και ακόμα: 548 αυτοκινούμενα ραντάρ, 12 ελικόπτερα, 764 σταθερά σημεία ραντάρ, 216 κάμερες ειδικά συντονισμένες για τον εντοπισμό και την καταγραφή οδηγών που μιλούν στο κινητό τους, καθώς και 11 drones.

Ο υπ. Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει για φέτος μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω πανδημίας κατά 20% το πρώτο εξάμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, όχι όμως και αντίστοιχη μείωση των ατυχημάτων.

PreviousNext