Τροχοί & TIR

Χαμηλότερη κατανάλωση για το Νέο Actros

Πλήρης και διαθέσιμη στην ελληνική αγορά είναι τώρα η γκάμα των νέων φορτηγών της Mercedes-Benz που περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες βάρους καλύπτοντας έτσι κάθε μεταφορική εφαρμογή. Sprinter van γ
από Μανώλης Αγριμανάκης | Δευτέρα 09/09/2013 - 10:11
Κοινοποίηση στα Social Media

Πλήρης και διαθέσιμη στην ελληνική αγορά είναι τώρα η γκάμα των νέων φορτηγών της Mercedes-Benz που περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες βάρους καλύπτοντας έτσι κάθε μεταφορική εφαρμογή. Sprinter van για αστικές μεταφορές – διανομές, Atego για περιαστικές μεταφορές, Actros για εθνικές και διεθνείς μεταφορές, Arocs για τον κατασκευαστικό και εργοταξιακό τομέα, Unimog και Econic για ειδικές χρήσεις.

Όλα τα επαγγελματικά οχήματα της Mercedes-Benz εξοπλίζονται με κινητήρες Euro 6 και με προηγμένα συστήματα μετάδοσης τα οποία συνεισφέρουν σημαντικά στην απόδοση του αυτοκινήτου και ιδιαίτερα στον τομέα της κατανάλωσης. Αναφέρεται σαν παράδειγμα, ότι σε συγκεκριμένη διαδρομή από το Rotterdam στο Stettin το νέο Actros 1845 LS BlueTec 6 κατανάλωσε 4,5% λιγότερο πετρέλαιο από το αντίστοιχο μοντέλο Actros Euro 5.

Ανάλογη χαμηλή κατανάλωση καταγράφουν και τα νέα βαριά χωματουργικά Arocs τα οποία παρέχουν βέλτιστη εκμετάλλευση στον ιδιοκτήτη τους χάρη στο χαμηλό απόβαρο και το μέγιστο τεχνικό βάρος των 41 τόνων για τα 4αξονικά. Τα Arocs διατίθενται σε 16 εκδόσεις ισχύος που φτάνουν μέχρι τους 625 hp και στη μέγιστη ροπή των 3.000 Νm. Μπορούν να συνδυαστούν με το αυτοματοποιημένο κιβώτιο PowerShift 3 το οποίο επιτυγχάνει 20% γρηγορότερες αλλαγές από το προκάτοχό του, διαθέτει έξτρα λειτουργίες (crawl mode και rocking mode) για εξασφάλιση της απαιτούμενης ισχύς με τη χαμηλότερη κατανάλωση.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα νέα Actros με κινητήρες Euro 6 καταγράφουν θεαματικές πωλήσεις που έφτασαν τον Απρίλιο του 2013 να κερδίζουν μερίδιο αγοράς 23%, στην κατηγορία των φορτηγών πάνω από 16 τόνους.

Στον τομέα της ασφάλειας, τα φορτηγά της Mercedes-Benz έχουν ενσωματώσει τα πλέον σύγχρονα συστήματα, όπως αυτό της προειδοποίησης σύγκρουσης (collision assist), της εξάλειψης της τυφλής γωνίας ορατότητας (blind spot assist), της υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας (lane keeping assist) κ.α.

PreviousNext