Τροχοί & TIR

Hapag-Lloyd: Εγκατέστησε 700.000 συσκευές τηλεματικής στα κοντέινερ

Η Hapag-Lloyd αναδεικνύεται ως η μοναδική ναυτιλιακή στον κόσμο με στόλο έξυπνων κοντέινερ και αυτό γιατί έχει ήδη τοποθετήσει 700.000 συσκευές τηλεματικής στα κοντέινερ που διαχειρίζεται. Την με αρ
Παρασκευή 27/10/2023 - 12:39
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Hapag-Lloyd
φωτό: Hapag-Lloyd

Η Hapag-Lloyd αναδεικνύεται ως η μοναδική ναυτιλιακή στον κόσμο με στόλο έξυπνων κοντέινερ και αυτό γιατί έχει ήδη τοποθετήσει 700.000 συσκευές τηλεματικής στα κοντέινερ που διαχειρίζεται.

Την με αριθμό 700.000 συσκευή τοποθέτησε σε κοντέινερ της Hapag-Lloyd ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Volker Wissing στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο λιμάνι του Αμβούργου.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η Hapag-Lloyd, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Rolf Habben Jansen, συνεχίζει το πρόγραμμά της με στόχο μέχρι το τέλος του 2024 να έχουν τοποθετηθεί 1,6 εκ. έξυπνες συσκευές τηλεματικής καλύπτοντας το σύνολο του στόλου των κοντέινερ που διαθέτει προς όφελος των πελατών της.

Στην πράξη, κάθε πελάτης της Hapag-Lloyd θα μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το κοντέινέρ του, αυτό δηλαδή που μεταφέρει τα προϊόντα που έστειλε ή που περιμένει.

Η συσκευή που φέρει λειτουργεί με ενσωματωμένη μπαταρία που φορτίζει από τον ήλιο, διαθέτει GPS και αισθητήρες μέσω των οποίων προσδιορίζεται η θέση του κοντέινερ. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να καταγράφει τη θερμοκρασία εντός του κοντέινερ και τυχόν απότομες αλλαγές.

Μέσα στο 2024, η Hapag-Lloyd προτίθεται να λανσάρει ένα παρεμφερές προϊόν, το οποίο θα απευθύνει προς τους πελάτες με την ονομασία «Live Position».

Στη φωτό, ο υπ. Μεταφορών και Ψηφιοποίησης της Γερμανίας, Dr Volker Wissing, και ο CEO της Hapag-Lloyd, Rolf Habben Jansen.

PreviousNext