Τροχοί & TIR

Χιλιάδες οχήματα συγκεντρώνονται στην Αλεξανδρούπολη. Σύσκεψη για τη διαχείριση των κονβόι

Σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων για την έναρξη της επιχείρησης διακίνησης στρατιωτικών οχημάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, με σκοπό τη διαχείριση της μεγαλύτερης συγκέντρωσης και προ
Τετάρτη 06/07/2022 - 16:16
Κοινοποίηση στα Social Media

Σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων για την έναρξη της επιχείρησης διακίνησης στρατιωτικών οχημάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, με σκοπό τη διαχείριση της μεγαλύτερης συγκέντρωσης και προώθησης οχημάτων που έχει γίνει ποτέ στην Ευρώπη.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης, στη σύσκεψη εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στην εκκίνηση των θερινών επιχειρήσεων κυκλικής εναλλαγής αμερικανικών στρατιωτικών μέσων και υλικού καθώς συρρέουν convoys από όλη την Ευρώπη συγκεντρώνοντας τα φορτία προς εξαγωγή στις ΗΠΑ, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενώ αναμένονται ταυτόχρονα και εμπορικές αμαξοστοιχίες. Έως τις 30 Σεπτεμβρίου πρόκειται να προωθηθεί από τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης σε ΗΠΑ καθώς και σε ευρωπαϊκούς προορισμούς η μεγαλύτερη ποσότητα στρατιωτικών οχημάτων που έχει διακινηθεί ποτέ, με το rotation μόνο του Ιουνίου να ξεπερνά κατά 2,5 φορές τη μεγαλύτερη προηγούμενη επιχείρηση.

Τα παραπάνω καταμαρτυρούν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα έχει σύντομο τέλος με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που συνεπάγονται για την Ευρώπη, για την οικονομία, για όλους τους λαούς.

Από την άλλη πλευρά, επιβεβαιώνεται ο στρατηγικός ρόλος της Αλεξανδρούπολης για ΝΑΤΟ και Αμερικανούς και μένει να φανεί στο μέλλον κατά πόσο αυτό θα αποβεί σε όφελος της χώρας.

PreviousNext