Τροχοί & TIR

Χορήγηση άδειας κυκλοφορίας Φορτηγού Ιδιωτικής Χρήσης

Απλουστεύεται η διαδικασία χορήγησης άδειας κυκλοφορίας ΦΙΧ με την υποβολή λιγότερων δικαιολογητικών. Συγκεκριμένα, με τον νέο νόμο 4784/21 ορίζονται τα εξής: «Για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας ενό
Τετάρτη 17/03/2021 - 10:58
Κοινοποίηση στα Social Media

Απλουστεύεται η διαδικασία χορήγησης άδειας κυκλοφορίας ΦΙΧ με την υποβολή λιγότερων δικαιολογητικών.

Συγκεκριμένα, με τον νέο νόμο 4784/21 ορίζονται τα εξής:

«Για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας ενός ή περισσοτέρων Φορτηγών αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης, υποβάλλεται αίτημα στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Αίτηση του ενδιαφερόμενου φυσικού προσώπου ή του προσώπου που εκπροσωπεί το νομικό πρόσωπο ή νομίμως εξουσιοδοτημένου εκπρόσωπου αυτών.

β) Βεβαίωση της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας, η οποία έχει εκδοθεί εντός των τελευταίων τριάντα (30) ημερών από την υποβολή της αίτησης, με την οποία βεβαιώνεται η έναρξη και λειτουργία της επιχείρησης και το αντικείμενο αυτής.

γ) Αναγγελία έναρξης επαγγέλματος ή επιχείρησης, γνωστοποίηση, διοικητική άδεια, έγκριση ή εγγραφή σε μητρώο, όταν αυτό προβλέπεται από νομοθετική ή κανονιστική διάταξη ως προϋπόθεση για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας φορτηγού ιδιωτικής χρήσης.

Η κατηγορία της αιτούμενης άδειας του Φορτηγού Ιδιωτικής Χρήσης αυτοκινήτου προσδιορίζεται στην αίτηση που υποβάλλεται στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών. Για τη διακοπή των εργασιών της επιχείρησης από την οικεία Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, απαιτείται η υποβολή βεβαίωσης της αρμόδιας υπηρεσίας μεταφορών περί κατάθεσης των στοιχείων κυκλοφορίας των κατεχόμενων Φορτηγών Ιδιωτικής Χρήσης ή βεβαίωσης περί μεταβίβασης αυτών».

PreviousNext