Τροχοί & TIR

Χωρίς κάμερες και ηλεκτρονικό εξοπλισμό μέχρι τον Αύγουστο οι εξετάσεις για διπλώματα

Νέα, πολύμηνη προθεσμία μέχρι 31 Αυγούστου πήραν οι Περιφέρειες για να εγκαταστήσουν τον προβλεπόμενο τεχνικό εξοπλισμό στα εξεταστικά κέντρα υποψήφιων οδηγών και οδηγών (επεκτάσεις ΠΕΙ κ.λπ.). Ο λό
Παρασκευή 20/01/2023 - 15:19
Κοινοποίηση στα Social Media

Νέα, πολύμηνη προθεσμία μέχρι 31 Αυγούστου πήραν οι Περιφέρειες για να εγκαταστήσουν τον προβλεπόμενο τεχνικό εξοπλισμό στα εξεταστικά κέντρα υποψήφιων οδηγών και οδηγών (επεκτάσεις ΠΕΙ κ.λπ.).

Ο λόγος της παράτασης που δόθηκε έχει να κάνει με την αδυναμία των Περιφερειών να προμηθευτούν, να εγκαταστήσουν και να θέσουν σε λειτουργία τον προβλεπόμενο εξοπλισμό, όπως video, κάμερες, ανιχνευτές κ.λπ.

«Από έγγραφη και προφορική ενημέρωση που έχει περιέλθει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από Περιφέρειες της χώρας, αφενός υφίσταται περιορισμένη διαθεσιμότητα μέρους του εν λόγω εξοπλισμού στην αγορά, αφετέρου οι διαδικασίες για την προμήθεια (προκήρυξη διαγωνισμών κ.α.), είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες, με επακόλουθο την αδυναμία ολοκλήρωσής τους εντός της τεθείσας προθεσμίας.

Κατόπιν των ανωτέρω, και προκειμένου να διασφαλιστεί η ακώλυτη συνέχιση της διενέργειας των θεωρητικών εξετάσεων στις Περιφέρειες της χώρας, η προθεσμία για την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία του υπόψη εξοπλισμού μετακυλίεται στις 31 Αυγούστου 2023», αναφέρει η σχετική απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου.

PreviousNext