Τροχοί & TIR

Χωρίς προβλήματα η είσοδος στη Βουλγαρία για τους οδηγούς

Παραμένουν τα μέτρα κατά της πανδημίας για την είσοδο στη Βουλγαρία με τους οδηγούς των φορτηγών και των λεωφορείων να εξαιρούνται από αυτά, δηλαδή δεν απαιτείται να δείξουν αποτέλεσμα αρνητικού τεσ
Πέμπτη 02/12/2021 - 13:57
Κοινοποίηση στα Social Media

Παραμένουν τα μέτρα κατά της πανδημίας για την είσοδο στη Βουλγαρία με τους οδηγούς των φορτηγών και των λεωφορείων να εξαιρούνται από αυτά, δηλαδή δεν απαιτείται να δείξουν αποτέλεσμα αρνητικού τεστ ή ψηφιακό πιστοποιητικό Covid Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό ισχύει από χθες, 1η Δεκεμβρίου, μέχρι και 31 Μαρτίου 2022 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Υγείας της γειτονικής χώρας.

Ωστόσο, οι οδηγοί, εφόσον εισέλθουν στο εσωτερικό καταστημάτων εστίασης (καφετέριες, εστιατόρια κ.α.), πρέπει να έχουν και να επιδείξουν πιστοποιητικό πλήρως εμβολιασμού σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή ή ότι έχουν αναρρώσει μετά από ασθένεια Covid-19 ή να έχουν πιστοποιητικό PCR μέχρι 72 ωρών με αρνητικό αποτέλεσμα ή rapid test μέχρι 48 ωρών.

Επίσης, σε όλους τους κλειστούς χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας (εκτός των καθισμάτων καταστημάτων εστίασης). Επιβάλλεται, επίσης, η χρήση μάσκας και στους ανοιχτούς χώρους, αν δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν οι αποστάσεις (τουλάχιστον 1,5 μέτρου) μεταξύ των πολιτών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σε όλη τη Βουλγαρία λειτουργούν κανονικά εστιατόρια, φαρμακεία, τράπεζες, σούπερ μάρκετ κ.α.

Τέλος, η είσοδος στη Βουλγαρία οδηγών προερχόμενων από τις αφρικανικές χώρες Μποτσουάνα, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Λεσότο, Νότια Αφρική, Ζιμπάμπουε και Ναμίμπια υπόκειται σε περιορισμούς και ειδικές απαγορεύσεις.

PreviousNext