Τροχοί & TIR

Χωρίς test ή πιστοποιητικό covid η είσοδος στη Βουλγαρία

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της 06/01/22 του υπ. Υγείας της Βουλγαρίας, παραμένει σε ισχύ μέχρι 31 Μαρτίου 2022 η εξαίρεση των οδηγών φορτηγών και λεωφορείων από την υποχρέωση επίδειξης test Covid
Παρασκευή 07/01/2022 - 11:57
Κοινοποίηση στα Social Media

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της 06/01/22 του υπ. Υγείας της Βουλγαρίας, παραμένει σε ισχύ μέχρι 31 Μαρτίου 2022 η εξαίρεση των οδηγών φορτηγών και λεωφορείων από την υποχρέωση επίδειξης test Covid-19 ή του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού Covid.

Έτσι, μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, οι Έλληνες οδηγοί εισέρχονται στη Βουλγαρία χωρίς την επίδειξη των παραπάνω πιστοποιητικών. Το ίδιο ισχύει και για τους οδηγούς φορτηγών ή λεωφορείων άλλων χωρών (με την εξαίρεση ορισμένων αφρικανικών χωρών).

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι όλοι οι πολίτες, προκειμένου να εισέλθουν σε οποιοδήποτε κλειστό χώρο (εστίασης, καφέ, εμπορικών καταστημάτων, ξενοδοχείων κ.λπ.), απαιτείται η επίδειξη ισχύοντος πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού κατά Covid-19 ή πρόσφατης ανάρρωσης ή επίδειξη αρνητικού PCR διάρκειας μικρότερης των 72 ωρών.

Τα παραπάνω ισχύουν και για τους κλειστούς χώρους εντός των ΣΕΑ.

Τέλος, παραμένει σε ισχύ η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και σε ανοιχτούς χώρους, εφόσον δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί η απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

PreviousNext