Τροχοί & TIR

Η αλυσίδα TESCO ξεκινά με δύο ηλεκτρικά DAF CF

Η μεγαλύτερη αλυσίδα super market στο Ηνωμένο Βασίλειο, η TESCO, ξεκίνησε την ανανέωση του στόλου της με δύο ηλεκτρικά DAF CF που μόλις παρέλαβε. Τα δύο ηλεκτρικά φορτηγά θα εκτελούν καθημερινά δρομ
Παρασκευή 07/01/2022 - 11:01
Κοινοποίηση στα Social Media

Η μεγαλύτερη αλυσίδα super market στο Ηνωμένο Βασίλειο, η TESCO, ξεκίνησε την ανανέωση του στόλου της με δύο ηλεκτρικά DAF CF που μόλις παρέλαβε.

Τα δύο ηλεκτρικά φορτηγά θα εκτελούν καθημερινά δρομολόγια για τη μεταφορά κοντέινερ από τον εμπορευματικό σιδηροδρομικό σταθμό του Wentloog κοντά στο Cardiff μέχρι το κεντρικό κέντρο διανομών της Tesco στη Νότια Ουαλία. Πρόκειται για μια μικρή απόσταση, μόλις 48 χιλιομέτρων, (96 με την επιστροφή), την οποία όμως θα εκτελούν συνεχώς και σε καθημερινή βάση τα δύο ηλεκτρικά DAF, με τη συνεργασία της εταιρείας μεταφορών και Logistics FSEW.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, κάθε ηλεκτρικό φορτηγό DAF CF πραγματοποιεί περί τα 165 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

Για τη φόρτιση των φορτηγών, η TESCO δημιούργησε μια εγκατάσταση στο δικό της κέντρο διανομών με προοπτική επέκτασης αυτής της υποδομής, και αυτό γιατί πρόθεση της εταιρείας είναι η σταδιακή αντικατάσταση των πετρελαιοκίνητων φορτηγών με άλλα μηδενικών ρύπων μέχρι το 2035.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της TESCO, Jason Tarry, σε πρώτη φάση το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αντικατάσταση 40 πετρελαιοκίνητων φορτηγών με ηλεκτρικά μηδενικών ρύπων μέχρι το 2025.

PreviousNext