Τροχοί & TIR

Χρηματοδότηση αγοράς νέου τράκτορα και άλλες παροχές συνεργασίας από Makios Logistics

Τη δυνατότητα χρηματοδότησης αγοράς νέου τράκτορα παρέχει στους αυτοκινητιστές η εταιρεία Makios Logistics μαζί με μια σειρά παροχών, όπως αποκαλύπτει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο troxoikaitir
Σάββατο 12/03/2022 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Τη δυνατότητα χρηματοδότησης αγοράς νέου τράκτορα παρέχει στους αυτοκινητιστές η εταιρεία Makios Logistics μαζί με μια σειρά παροχών, όπως αποκαλύπτει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο troxoikaitir.gr ο κ. Θρασύβουλος Θ. Μακιός.

«Πλέον η αύξηση των κομίστρων δεν μπορεί να αποτελεί μονόδρομο και πρέπει να συνδυάζεται και με άλλες ενέργειες», σημειώνει ο κ. Μακιός, απαντώντας σε ερώτησή μας. Η συνέντευξή του ακολουθεί:

ΕΡ. Η πρότασή σας για διεύρυνση της συνεργασίας με αυτοκινητιστές είναι, θα λέγαμε, πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα ως προς τα οφέλη και θα ήταν χρήσιμο να μας εξειδικεύσετε ορισμένα από αυτά. Πώς παρέχετε τη δυνατότητα χρηματοδότησης ενός νέου τράκτορα;

Η συνεργασία με την εταιρεία Makios Logistics προσφέρει στον κάθε αυτοκινητιστή μια σειρά από σημαντικά οφέλη. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

• Δυνατότητα χρηματοδότησης αγοράς νέου τράκτορα τεχνολογίας EURO 6 για εξοικονόμηση καυσίμου έως 25%. Η δυνατότητα αυτή θεωρούμε πως είναι το κέντρο της νέας μας προσέγγισης. Στη Makios Logistics μας αρέσει πάντα να αναζητούμε έξυπνες λύσεις στα προβλήματά μας. Βασικό μας πρόβλημα ο γερασμένος στόλος των ΦΔΧ της Ελληνικής αγοράς. Με το πρόγραμμά μας έχουμε διπλό όφελος. Αφενός μειώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της δραστηριότητας μας, στοιχείο κλειδί της πολιτικής μας για τα επόμενα χρόνια. Αφετέρου, εξασφαλίζουμε μειωμένο κόστος καυσίμων για τους αποκλειστικούς μας συνεργάτες, εξασφαλίζοντας έτσι τη μακροχρόνια βιωσιμότητα και ευημερία τους.

• Προμήθεια πετρελαίου από ιδιόκτητο πρατήριο καυσίμων με πίστωση. Στη Makios Logistics έχουμε ένα δίκτυο ιδιολειτουργούμενων ή συνεργαζόμενων πρατηρίων, μέσω του οποίου προμηθεύονται καύσιμα οι συνεργαζόμενοι αυτοκινητιστές μας, σε τιμές αγοράς. Για την προμήθεια των καυσίμων παρέχεται πίστωση προς τους αυτοκινητιστές παρόλο που προμηθεύονται σε τιμή μετρητοίς. Στην συνέχεια συμψηφίζουμε την οφειλή για την προμήθεια των καυσίμων με τη δική μας οφειλή προς αυτούς για την εκτέλεση του μεταφορικού έργου. Με αυτόν τον τρόπο δεν τους απασχολεί η διαχείριση της βασικής τους δαπάνης που είναι το καύσιμο.

• Υποστήριξη από συνεργαζόμενα συνεργεία της εταιρείας. Η Makios Logistics έχει αναπτύξει ένα δίκτυο συνεργαζόμενων συνεργείων σε όλη τη χώρα. Πρόσβαση σε αυτό το δίκτυο εξασφαλίζει και στους συνεργαζόμενους αυτοκινητιστές της, με σκοπό την αμεσότερη, σωστότερη αλλά και οικονομικότερη εξυπηρέτησή τους. Τα συνεργεία του δικτύου μας παρέχουν προτεραιότητα και έκπτωση 20% στους συνεργαζόμενους αυτοκινητιστές μας.

• Εξασφάλιση σταθερών μηνιαίων χιλιομέτρων. Ένας αυτοκινητιστής που αποφασίζει να συνεργαστεί αποκλειστικά με τη Makios Logistics, εξασφαλίζει μόνιμη εργασία ουσιαστικά. Οι διαχειριστές του στόλου μας φροντίζουν να δρομολογούν καθημερινά τα συνεργαζόμενα με εμάς αυτοκίνητα, με γνώμονα την εξασφάλιση προς αυτά αρκετού μεταφορικού έργου, ώστε να πετυχαίνουν ένα εγγυημένο εισόδημα.

• Δυνατότητα συμμετοχής σε ομαδικό συμβόλαιο ασφάλισης. Η Makios Logistics έχει εξασφαλίσει ένα ομαδικό συμβόλαιο νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης. Σε μια περίοδο που το δημόσιο σύστημα υγείας δοκιμάζεται, εμείς φροντίζουμε ώστε οι άνθρωποί μας να έχουν εξασφαλισμένη για αυτούς και τις οικογένειές τους πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Στο πρόγραμμα αυτό έχουν πρόσβαση όποιοι συνεργάτες μας το επιλέξουν.

• Δυνατότητα συμμετοχής στην εβδομάδα υγείας που διοργανώνει η εταιρεία

• Δυνατότητα στάθμευσης εντός των εγκαταστάσεων της εταιρείας ή σε μισθωμένο πάρκινγκ με προνομιακές τιμές

ΕΡ. Η επόμενη ερώτησή μας έχει να κάνει με τη μόνιμη συνεργασία. Πέρα από την παραχώρηση των επικαθήμενων, προϋπόθεση είναι και η ύπαρξη μεταφορικού έργου και με φορτία επιστροφής. Πάνω σε αυτό (το μεταφορικό έργο) έχετε να μας δώσετε μια εικόνα; Είναι συνεχές, ώστε να καλύπτεται ο εργασιακός χρόνος των συνεργατών είτε αυτοί απασχολούνται στην εθνική είτε στη διεθνή μεταφορά;

Με τον κάθε αυτοκινητιστή που συνεργαζόμαστε έχουμε μόνιμη και αποκλειστική συνεργασία. Αυτό σημαίνει πως με το επικαθήμενο που του παραχωρούμε εμείς, εκτελεί μεταφορικό έργο μόνο για τη Makios Logistics. Η συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια αφορά αυτοκινητιστές που θα απασχολούνται σε εθνικές μεταφορές. Το μεταφορικό έργο είναι συνεχές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τα δρομολόγια/ χιλιόμετρα μηνιαίως εξασφαλισμένα.

ΕΡ. Πόση σημασία έχει για σας το κριτήριο της εμπειρίας στη σύναψη συνεργασίας; Είναι προϋπόθεση και πώς τίθεται;

Σίγουρα η εμπειρία ενός αυτοκινητιστή είναι σημαντική για την εκτέλεση του μεταφορικού έργου τηρώντας τις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις των πελατών της Makios Logistics για την υψηλότερη δυνατή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών. Παρόλα αυτά δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη συνεργασίας με κάποιον αυτοκινητιστή. Σε κάθε περίπτωση, η Makios Logistics παρέχει προγράμματα εκπαίδευσης μέσα από τα οποία ακόμα και ένας σχετικά άπειρος οδηγός μπορεί να λάβει τις βασικές γνώσεις για την εκτέλεση του μεταφορικού έργου που θα αναλάβει. Τα προγράμματα αυτά δεν αφορούν μόνο εκπαίδευση στις διαδικασίες μεταφοράς, αλλά και συμπεριφορά αμυντικής οδήγησης, καθότι η ασφάλεια των συνεργατών μας και του κοινωνικού συνόλου αποτελεί για εμάς βασική αρχή. Εξάλλου, η εταιρεία μας είναι από τις λίγες μεταφορικές στην Ελλάδα πιστοποιημένες κατά ISO 39001 που αφορά την οδική ασφάλεια.

ΕΡ. Σήμερα, το γνωρίζουμε όλοι, η έλλειψη οδηγών είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο. Ένα από τα αίτια αυτής της έλλειψης είναι η δυσαναλογία μεταξύ των αποδοχών σε σχέση με τις συνθήκες της εργασίας του οδηγού. Πιστεύετε ότι η δική σας πρόταση έρχεται ν’ ανοίξει μια νέα σχέση, περισσότερο ωφέλιμη για τον οδηγό και άρα πιο ελκυστική;

Όντως η έλλειψη οδηγών είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και προφανώς επηρεάζει και τη Makios Logistics εδώ και αρκετό καιρό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουμε ετοιμάσει ένα πακέτο με πολλαπλά οφέλη για τον αυτοκινητιστή που θα συνεργαστεί μαζί μας. Η πρότασή μας υπό αυτές τις προϋποθέσεις αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση για τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, λαμβάνοντας υπόψιν παράλληλα και την αγορά της μεταφοράς και τα δεδομένα που επικρατούν την τρέχουσα περίοδο.

ΕΡ. Επιχειρηματικές κινήσεις, όπως αυτή της Makios Logistics, πιστεύετε ότι θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής μεταφοράς;

Χωρίς αμφιβολία οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των μεταφορών θα πρέπει να βρουν «έξυπνους» τρόπους προσέλκυσης των αυτοκινητιστών. Πλέον, η αύξηση των κομίστρων δεν μπορεί να αποτελεί μονόδρομο και πρέπει να συνδυάζεται και με άλλες ενέργειες (εκσυγχρονισμός στόλου, εξοικονόμηση καυσίμων, μείωση συντηρήσεων, άλλες παροχές) που αποφέρουν πολλαπλά οφέλη στους επαγγελματίες, προκειμένου να παραμένει ο χώρος της μεταφοράς ελκυστικός και προσοδοφόρος. Όσο οι επιχειρήσεις επιδιώκουν να δημιουργούν ένα ελκυστικότερο περιβάλλον για τους αυτοκινητιστές στο πλαίσιο των μεταφορών, τόσο θα βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα στον χώρο και κατά συνέπεια η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

PreviousNext