Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, καθορίστηκε το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου της Κεντρικής Ελλάδας Ε-65, Τρίκαλα-Εγνατία Οδός, ως εξής:

Έτος 2022 - 2ο Τρίμηνο: Έναρξη κατασκευαστικών εργασιών για τον αυτοκινητόδρομο κεντρικής Ελλάδας Ε-65: Τρίκαλα – Εγνατία Οδός.

Έτος 2023 - 4ο Τρίμηνο: Το 60 % της αξίας των κατασκευαστικών εργασιών για τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας Ε-65: Ολοκλήρωση του τμήματος Τρίκαλα– Εγνατία Οδός και έγκριση από ανεξάρτητο μηχανικό.

Έτος 2025 - 2ο Τρίμηνο: Ολοκλήρωση του έργου, συμπεριλαμβανομένων των παρεπόμενων εργασιών (όπως όλοι οι σταθμοί διοδίων, ο φωτισμός και τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται για την πιστοποίηση και τη λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου).

Υπενθυμίζουμε πως ο αυτοκινητόδρομος Τρικάλων-Εγνατίας μήκους 70,5 χιλιομέτρων είναι το βόρειο τμήμα του Ε-65 από τα Τρίκαλα μέχρι το Κηπουρείο Γρεβενών, όπου θα συνδέεται με την Εγνατία Οδό και η κατασκευή του χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Θα περιλαμβάνει έξι κόμβους, έναν μετωπικό σταθμό διοδίων και τρεις πλευρικούς σταθμούς.