Επιβάτιδα αστικού λεωφορείου τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», όταν έσπασε σωλήνας μεταφοράς ζεστού νερού από το σύστημα θέρμανσης του οχήματος και καυτό όπως κυκλοφορούσε «έλουσε» την 61 ετών επιβάτιδα.

Το περιστατικό συνέβη στο αστικό της γραμμής 14 του ΟΑΣΘ την ώρα που κινούνταν στην οδό Γρ. Λαμπράκη. Αμέσως ο οδηγός ακινητοποίησε το λεωφορείο και κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε και μετέφερε στο νοσοκομείο την επιβάτιδα, ενώ για το συμβάν διενεργείται αστυνομική προανάκριση και παραγγέλθηκε πραγματογνωμοσύνη.

Ως ένα «ατυχές γεγονός» που οφείλεται σε κατασκευαστικό θέμα του αστικού λεωφορείου, χαρακτήρισε το προαναφερόμενο περιστατικό ο διευθυντής συντήρησης οχημάτων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Σαββίδης. Όπως είπε «πρόκειται για σωλήνες εντός του οχήματος, που εκτείνονται από τη μέση και πέρα του λεωφορείου και δεν είναι καλυμμένοι με κάποιο υλικό από την κατασκευή του. Αυτοί οι σωλήνες πηγαίνουν στο καλοριφέρ του οχήματος και τους διαπερνά αντιψυκτικό διάλυμα. Το πιο πιθανό είναι- πρόσθεσε- κάποιος επιβάτης χωρίς να το θέλει και χωρίς να το αντιληφθεί, να τους κούνησε σε κάποιο σημείο».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σαββίδης επισήμανε ότι για το περιστατικό δεν τίθεται «θέμα παλαιότητας του αστικού λεωφορείου», ενώ συμπλήρωσε πως «το συγκεκριμένο όχημα συντηρήθηκε στις 29 Ιανουαρίου φέτος». Ο ίδιος σημείωσε ότι ήδη ανεξάρτητος πραγματογνώμονας προχώρησε σε έρευνα εντός του αστικού οχήματος.