Αύξηση κερδών σημείωσε ο όμιλος Daimler μέσα στο 2020 και, μάλιστα, πρότεινε υψηλότερο μέρισμα για το έτος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου τα καθαρά κέρδη για το 2020 αυξήθηκαν στα 3,63 δισ. ευρώ από τα 2,38 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία. Τα μετά από φόρους κέρδη για το δ΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 3,59 δισ. ευρώ, σε σχέση με τις ζημιές των 11 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα για το σύνολο της χρήσης μειώθηκαν 11% στα 154,31 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα τριμήνου μειώθηκαν 1% στα 46,62 δισ. ευρώ. Προτείνει μέρισμα 1,35 ευρώ για το 2020, από τα 0,90 ευρώ το 2019 και τα 3,25 ευρώ το 2018. Για το 2021 η Daimler αναμένει έσοδα, πωλήσεις και ΕΒΙΤ σημαντικά υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο επίπεδο.

Διαχωρισμός – Ανεξάρτητα τα φορτηγά

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του www.troxoikaitir.gr σε δύο αυτόνομες εταιρείες σχεδιάζεται να χωριστεί ο Όμιλος Daimler, στην Daimler Truck που θα κατασκευάζει φορτηγά και λεωφορεία και τη Mercedes-Benz, που θα παράγει πολυτελή επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα.

Στην παραπάνω διαρθρωτική αλλαγή συμφώνησαν πρόσφατα να προχωρήσουν το Εποπτικό Συμβούλιο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου, τα μέλη του οποίου αποφάσισαν την ανεξαρτητοποίηση της Daimler Truck. Η τελευταία θα διαθέτει μια πλήρως ανεξάρτητη διοίκηση και αυτόνομη εταιρική διακυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου ενός ανεξάρτητου προέδρου. Με βάση το χρονοδιάγραμμα, η εταιρεία θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης πριν το τέλος του έτους.