Τροχοί & TIR

Η αρχή του τέλους των διανομέων

Η γνωστή εταιρεία πίτσας, Domino's Pizza, θα διανέμει τις πίτσες της στο Χιούστον των Η.Π.Α., με αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα ονόματι R2, της εταιρείας ρομποτικής, Nuro. Από το τέλος της χρονιάς, οι π
Τετάρτη 03/07/2019 - 13:27
Κοινοποίηση στα Social Media

Η γνωστή εταιρεία πίτσας, Domino's Pizza, θα διανέμει τις πίτσες της στο Χιούστον των Η.Π.Α., με αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα ονόματι R2, της εταιρείας ρομποτικής, Nuro.

Από το τέλος της χρονιάς, οι παραδόσεις θα γίνονται σε επιλεγμένους πελάτες, οι οποίοι θα έχουν παραγγείλει τις πίτσες τους διαδικτυακά. Από τη στιγμή που κάποιος πελάτης θα τοποθετήσει την παραγγελία του, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την πρόοδό της και παράλληλα θα του δίνεται ένας κωδικός ΡΙΝ, προκειμένου να ξεκλειδώσει το ντουλάπι του οχήματος, μέσα στο οποίο βρίσκεται η πίτσα του.

Σημειώνεται πως το αυτόνομο όχημα της Nuro δεν διαθέτει καν θέση οδήγησης και πως για λόγους ασφαλείας έχει σχεδιαστεί για να κινείται με ταχύτητες έως και 40 χλμ./ώρα. Διαθέτει μια σειρά από αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένων 12 καμερών υψηλής ευκρίνειας, ραντάρ, LIDAR, υπερηχητικών αισθητήρων και αισθητήρων ήχου, προκειμένου να παρέχεται μια ζωντανή εικόνα 360 μοιρών του περιβάλλοντος χώρου. Τα παραπάνω δίνουν στο όχημα τη δυνατότητα να βλέπει τι κάνουν οι άλλοι χρήστες του δρόμου, να παρατηρεί τα σήματα κυκλοφορίας και να κατανοεί οτιδήποτε έχει αλλάξει στους 3D χάρτες που έχει ήδη φορτωμένους.

Αν όλα πάνε καλά, θα φτάσει μπροστά στην πόρτα σας και θα συνεχίσει κατόπιν τη διανομή στους επόμενους πελάτες. Αυτό θα σημάνει την αρχή του τέλους των χιλιάδων διανομέων (ντελιβεράδων), αφού τα ηλεκτρικά αυτόνομα οχήματα αναμένεται να επεκταθούν σε κάθε είδους διανομές και όχι μόνο της πίτσας.

PreviousNext