Τροχοί & TIR

Νέο Renault Clio Van Business

Με το νέο Renault Clio Van Business, η Renault προσφέρει μια νέα, σύγχρονη οπτική στο επαγγελματικό αυτοκίνητο, όπου η πρακτικότητα και η αποδοτικότητα συνδυάζονται ιδανικά με το εκλεπτυσμένο στυλ κ
Τετάρτη 03/07/2019 - 14:50
Κοινοποίηση στα Social Media
η πρακτικότητα και η αποδοτικότητα συνδυάζονται ιδανικά με το εκλεπτυσμένο στυλ και τον πλουσιοπάροχο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας
η πρακτικότητα και η αποδοτικότητα συνδυάζονται ιδανικά με το εκλεπτυσμένο στυλ και τον πλουσιοπάροχο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας

Με το νέο Renault Clio Van Business, η Renault προσφέρει μια νέα, σύγχρονη οπτική στο επαγγελματικό αυτοκίνητο, όπου η πρακτικότητα και η αποδοτικότητα συνδυάζονται ιδανικά με το εκλεπτυσμένο στυλ και τον πλουσιοπάροχο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

Το 2018 ήταν χρονιά ρεκόρ για τα επαγγελματικά οχήματα του Groupe Renault παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η χρονιά έκλεισε με αύξηση τόσο σε παγκόσμια κλίμακα όσο και στην Ελλάδα όπου η γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών Renault PRO+ πέτυχε ιστορικά κορυφαία νούμερα, με μερίδιο της τάξης του 3,3%, ένα ποσοστό αυξημένο κατά 76,5% σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Αντίστοιχα, και η επίδοση των επαγγελματικών Dacia ήταν αξιοσημείωτη για το 2018, με το μερίδιό τους να φτάνει το 1,4%, συμβάλλοντας έτσι σε ένα σύνολο μεριδίου των επαγγελματικών του Groupe Renault στην Ελλάδα της τάξης του 4,7%. 

Business Class

Το Renault Clio Van αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα οπτικά μοντέλα της κατηγορίας του, και με τον τρόπο που «κάθεται» στο δρόμο, φαρδύ και χαμηλό αναδίδει μία αύρα μοντερνισμού και εκλεπτυσμένου ντιζάιν, αντίστοιχη της επιβατικής έκδοσης του φημισμένου γαλλικού super mini στο οποίο βασίζεται. Η εξαιρετικά πετυχημένη επαγγελματική έκδοση του Clio, το Clio Van, απέκτησε μια νέα έκδοση με την ονομασία BUSINESS, η οποία ξεχωρίζει εκτός από τον πλούσιο εξοπλισμό και για τις πολλαπλές δυνατότητες προσωποποίησης που παρέχει στον αγοραστή. Στο εσωτερικό του, η αίσθηση επιβατικού ενισχύεται από την ποιότητα, την εργονομία και τον πλούσιο εξοπλισμό του, ο οποίος τώρα, στην έκδοση Business αγγίζει επίπεδα εξατομίκευσης πρωτόγνωρα για την κατηγορία των μικρών van.

Στοιχεία όπως το σύστημα πολυμέσων και συνδεσιμότητας Media NAV Evo με πλοήγηση, οθόνη αφής 7’’ και το σύστημα ECO2, το Clio Business δίνει τη δυνατότητα στον επαγγελματία να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του με τον πλέον αποδοτικό τρόπο τόσο σε επίπεδο χρόνου μετακινήσεων, όσο και οικονομίας στην κατανάλωση καυσίμου. Το σύστημα πλοήγησης με 3D απεικόνιση προτείνει τη βέλτιστη διαδρομή, ενώ το σύστημα ECO2 σε πραγματικό χρόνο δίνει πληροφορίες για την κατανάλωση, αλλά και συμβουλές ώστε ο οδηγός να την ελαχιστοποιήσει, με τρόπο που παραπέμπει σε πανάκριβα συστήματα τηλεματικής. Δεν λείπουν ο δείκτης αλλαγής σχέσης στο κιβώτιο, με απεικόνιση στο ταμπλό, καθώς και το Bluetooth.

Σύγχρονη γραμμή μετάδοσης κίνησης, κορυφαία οδική συμπεριφορά

Ο υπερτροφοδοτούμενος πετρελαιοκινητήρας 1,5 dCi Euro 6c, με ψεκασμό common rail τελευταίας γενιάς, και απόδοση 90 ίππων, έχει δεχθεί διάφορες αναβαθμίσεις ώστε να συμβαδίζει με τα πλέον σύγχρονα πρότυπα εκπομπών ρύπων, που βασίζονται στο πρωτόκολλο μέτρησης WLTP. Η μέγιστη ροπή είναι 220 Nm, διαθέσιμη ήδη από τις 1.750 σ.α.λ., χαρίζοντας ελαστικότητα και γεμάτο «τράβηγμα» από χαμηλά, ακόμη και υπό πλήρες φορτίο. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι μηχανικό, πέντε σχέσεων, με μικρές διαδρομές, θετικό κούμπωμα και άριστη κλιμάκωση. Το σύστημα διεύθυνσης έχει σωστό ζύγισμα, και η διάμετρος του κύκλου στροφής του οχήματος δίνει μια καλή ιδέα για την ευελιξία σε αστικό περιβάλλον και στο μανουβράρισμα σε χώρους φορτοεκφόρτωσης με περιορισμένες δυνατότητες απρόσκοπτης κίνησης.

Η θέση οδήγησης είναι αψεγάδιαστη, η συναρμογή εξαιρετική και το φινίρισμα σχεδόν «χειρουργικής» ακρίβειας. Οι ρεπρίζ εντυπωσιάζουν, και το σύστημα πέδησης είναι στο ύψος των περιστάσεων. Πιστό στις αρετές της γαλλικής σχολής, το Clio στρίβει με ιδιαίτερα αυξημένα περιθώρια ασφάλειας, έχει ακριβές «πάτημα» και ανταμείβει τον επαγγελματία για την επιλογή του, με την ιδιαίτερα συγκροτημένη απόσβεση της ανάρτησης, και το καλά κοντρολαρισμένο ριμπάουντ που τη χαρακτηρίζει να ταιριάζουν απόλυτα με τον πολιτισμένο χαρακτήρα του συνόλου.

Άνεση, ασφάλεια, αποδοτικότητα κι εκμετάλλευση

Τα παραπάνω δημιουργούν ένα ιδιαίτερα θελκτικό πακέτο, ικανό να καλύψει τις ανάγκες πλήθους επαγγελματιών που αναζητούν ένα κόμπακτ van χωρίς παραχωρήσεις σε άνεση και ευχρηστία. Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος φόρτωσης με το μεταλλικό διαχωριστικό πλέγμα, την προστατευτική επένδυση δαπέδου κάνει τις μεταφορές πιο απροβλημάτιστες από ποτέ, ενώ το «έξυπνο» κάλυμμα χώρου φόρτωσης κρατάει τα αδιάκριτα βλέμματα μακριά από το φορτίο. Το πιο δυνατό «χαρτί» του Clio Van είναι αναμφίβολα ο ωφέλιμος όγκος που φτάνει το 1 κυβικό μέτρο, τιμή που υπερκαλύπτει τις μεταφορικές ανάγκες των επαγγελματιών που αναζητούν έναν ευέλικτο αστικό μεταφορέα, και το ωφέλιμο στα 557 κιλά. Πέρα από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό το Clio Business συνεχίζει να διαθέτει τα χαρακτηριστικά που συνετέλεσαν στην επιτυχία του Clio Pro+ (δυναμική εμφάνιση, ανοικτά πίσω πλαϊνά τζάμια, κορυφαία οδική συμπεριφορά, ωφέλιμος όγκος 1m3), διαθέτοντας επιπλέον –για πρώτη φορά σε επαγγελματικό όχημα- εξοπλισμό, φινίρισμα και δυνατότητες προσωποποίησης που συναντά κανείς μόνο σε πλήρως εξοπλισμένες επιβατικές εκδόσεις μοντέλων.

Ως προς τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, το Clio Van καλύπτει και τον πιο απαιτητικό επαγγελματία: ενδεικτικά, διαθέτοντας μεταξύ άλλων ESP, Hill Start Assist, 4 αερόσακους, A/C, ηλεκτρικό πακέτο, cruise control, speed limiter και σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, το γαλλικό μοντέλο είναι πραγματικά γενναιόδωρο σε παροχές που εξασφαλίζουν ξεκούραστη και ασφαλή εργασία. Εν κατακλείδι, πέρα από τις δυνατές επιδόσεις, το Renault προσφέρει και χαμηλό κόστος χρήσης τόσο χάρη στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (4,0 λίτρα/100χλμ.), όσο και το χαμηλό κόστος συντήρησης (service κάθε 30.000χλμ). Αξίζει τέλος, να σημειωθεί, ότι η γκάμα των επαγγελματικών Renault PRO+ καλύπτεται με εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών, καθώς και με οδική βοήθεια Renault Assistance για 5 χρόνια.

Clio PH2 Business diesel 1.5 dCi90hp (WLTP specs)

(cc: 1.461 - CO2: 106gr/km – μικτή κατανάλωση: 4,0lt/100km - ελαστικά: 185/65 R15 – ρεζερβουάρ: 45lt)

(μικτό βάρος: 1.700kg – ωφέλιμο με τον οδηγό: 557kg – όγκος χώρου φόρτωσης: 1m3 – μήκος χώρου φόρτωσης: 1,18m)

  • Πετρελαιοκινητήρας Stop&Start με χαμηλή κατανάλωση (4,0 lt/100km μικτή)

  • 5θυρο αμάξωμα με ακάλυπτα πίσω τζάμια για άνεση και ασφάλεια

  • Χώρος φόρτωσης με πλαστική επένδυση (σκάφη) και πλήρες αποσπώμενο - αναδιπλούμενο κάλυμμα

  • Προβολείς ομίχλης

  • Σύστημα πολυμέσων MEDIA NAV Evo με οθόνη αφής 7'', πλοήγηση με φωνητικές εντολές στα Ελληνικά, χειριστήρια στην κολώνα του τιμονιού, Bluetooth hands free, ραδιόφωνο και θύρες USB & jack AUX.

Για όλα τα ετοιμοπαράδοτα Clio Business, ισχύει επίσης και το πρόγραμμα Renault EasyPRO+

Business (90hp) από 11.656€

Η απόκτηση ενός Renault Clio Van Business είναι σήμερα πιο εύκολη από ποτέ. Τόσο για εξόφληση με διακανονισμό, όσο και τοις μετρητοίς, οι λύσεις είναι ποικίλες και άκρως συμφέρουσες. Πιο συγκεκριμένα, για τα φυσικά πρόσωπα και όσον αφορά στην απόκτηση με άτοκη χρηματοδότηση, δίνεται έκπτωση 300€. Ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση της τάξης των 1.000€ δίνεται στην περίπτωση έντοκου διακανονισμού, με προνομιακό επιτόκιο. Στην περίπτωση εξόφλησης τοις μετρητοίς η έκπτωση φτάνει στα 1.250€, ενώ δίνεται δώρο το υποβραχιόνιο και η κάμερα οπισθοπορείας. Εναλλακτικά, σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει και η δυνατότητα απαλλαγής από τον Φ.Π.Α., εφόσον πληρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Επισημαίνεται ότι πέραν των παραπάνω τρόπων απόκτησης - χρηματοδότησης, υπάρχει και η δυνατότητα μακροχρόνιας μίσθωσης με σημαντικά φορολογικά και λειτουργικά οφέλη για τον επαγγελματία.

PreviousNext