Τροχοί & TIR

Η Bosch εισέρχεται στην παραγωγή υδρογόνου

Το υδρογόνο αποτελεί τον νέο τομέα δραστηριότητας της Bosch, η οποία ανακοινώνει ότι η τεχνολογία παραγωγής υδρογόνου αναμένεται να τεθεί σε παραγωγή το 2025. Για τον λόγο αυτό η Bosch στρέφεται στη
Τετάρτη 11/05/2022 - 12:10
Κοινοποίηση στα Social Media

Το υδρογόνο αποτελεί τον νέο τομέα δραστηριότητας της Bosch, η οποία ανακοινώνει ότι η τεχνολογία παραγωγής υδρογόνου αναμένεται να τεθεί σε παραγωγή το 2025.

Για τον λόγο αυτό η Bosch στρέφεται στην ανάπτυξη εξαρτημάτων για ηλεκτρολύτες που μέσω της ηλεκτρόλυσης διαχωρίζεται το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο. Στην ιδανική περίπτωση, η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται για τον σκοπό αυτό θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές όπως η αιολική ή η φωτοβολταϊκή ενέργεια, οπότε το αποτέλεσμα θα είναι το γνωστό «πράσινο υδρογόνο». «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να καθυστερούμε άλλο την κλιματική δράση. Επομένως, στοχεύουμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία της Bosch για να υποστηρίξουμε την ταχεία επέκταση της παραγωγής υδρογόνου στην Ευρώπη», δήλωσε ο Δρ. Stefan Hartung, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Robert Bosch GmbH.

Βασιζόμενη στην τεχνογνωσία της, η Bosch θα αναθέσει την ανάπτυξη εξαρτημάτων ηλεκτρολύτη στον επιχειρηματικό τομέα της Mobility Solutions, επενδύοντας έως και 500 εκατομμύρια ευρώ σε αυτό το εγχείρημα, μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Υπό το πρίσμα της ενεργειακής διαφοροποίησης, της απομάκρυνσης από τα ορυκτά καύσιμα και της ανάγκης να μειωθούν οι εκπομπές CO2, η ζήτηση για το πράσινο υδρογόνο αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς – όχι μόνο σε ενεργοβόρες βιομηχανίες όπως ο χάλυβας, τα χημικά και τα βαρέα φορτία, αλλά και σε ιδιωτικά ακίνητα.

Σύμφωνα με την ΕΕ, η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί έως το 2030 σε περίπου δέκα εκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως. Η Bosch προβλέπει ότι κατά την ίδια περίοδο η παγκόσμια αγορά εξαρτημάτων ηλεκτρολύτη θα αυξηθεί σε όγκο περίπου 14 δισεκατομμυρίων ευρώ, με την Ευρώπη να βλέπει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και την κοινωνία να μειώσουν την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και να αξιοποιήσουν νέες μορφές ενέργειας, η Bosch σκοπεύει τα επόμενα τρία χρόνια να επενδύσει περίπου τρία δισεκατομμύρια ευρώ σε κλιματικά ουδέτερη τεχνολογία, όπως την ηλεκτροδότηση και το υδρογόνο.

PreviousNext