Τροχοί & TIR

Τεράστια παραγγελία για 940 λεωφορεία MAN

Η Deutsche Bahn, που είναι ο μεγαλύτερος συγκοινωνιακός φορέας στη Γερμανία, υπέγραψε σύμβαση με τη MAN Truck & Bus για την προμήθεια 940 λεωφορείων στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού τ
Τετάρτη 11/05/2022 - 11:57
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Deutsche Bahn, που είναι ο μεγαλύτερος συγκοινωνιακός φορέας στη Γερμανία, υπέγραψε σύμβαση με τη MAN Truck & Bus για την προμήθεια 940 λεωφορείων στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού του στόλου.

Η σύμβαση περιλαμβάνει αστικά λεωφορεία MAN Lion's City σε διάφορα μήκη και συστήματα κίνησης (Diesel, CNG και EfficientHybrid), καθώς και υπεραστικά λεωφορεία MAN Lion's Intercity LE. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2023 και θα ολοκληρωθούν σε τέσσερα χρόνια.

ανάθεση της συμφωνίας-πλαισίου από τη Deutsche Bahn για έναν τόσο μεγάλο αριθμό λεωφορείων MAN είναι επιβεβαίωση της αποδεδειγμένης ανωτερότητας των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων μας, καθώς και των υπηρεσιών μας", ανέφερε ο Christoph Huber, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της MAN Truck & Bus, Deutschland GmbH.

Η σειρά MAN Lion's City εντυπωσιάζει με πολλές τεχνικές λεπτομέρειες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του λεωφορείου. Η πολυβραβευμένη σχεδίαση και η σαφής εστίαση στην αποτελεσματικότητα, την άνεση και την εργονομία καθιστούν τη σειρά αστικών λεωφορείων MAN την τέλεια επιλογή.

Ένα μεγάλο ποσοστό των λεωφορείων της συμφωνίας-πλαισίου είναι εξοπλισμένα με το σύστημα MAN EfficientHybrid, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης στάσης-εκκίνησης. Αυτή η τεχνολογία μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις με τρεις τρόπους: Η κατανάλωση καυσίμου μειώνεται με την αποθήκευση ενέργειας πέδησης, λιγότεροι ρύποι εκπέμπονται λόγω της διακοπής λειτουργίας του θερμικού κινητήρα και οι εκπομπές θορύβου είναι σημαντικά χαμηλότερες. Το κύριο στοιχείο της τεχνολογίας MAN EfficientHybrid είναι ένας στιβαρός, χωρίς φθορά και συντήρηση ηλεκτροκινητήρας, εγκατεστημένος στη γραμμή μετάδοσης κίνησης μεταξύ του θερμικού κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων, που λειτουργεί σαν εκκινητής, αλλά και σαν γεννήτρια (εναλλάκτης) κατά την πέδηση ή την κίνηση του οχήματος σε κατωφέρεια.

Με τα λεωφορεία MAN CNG της σειράς Lion's City, οι εκπομπές ρύπων μειώνονται επίσης σημαντικά. Το MAN Lion's City G μπορεί να λειτουργήσει και με βιομεθάνιο, που οδηγεί σε περαιτέρω σημαντική μείωση των εκπομπών CO2. Η πιο ομαλή λειτουργία σημαίνει λιγότερο θόρυβο από τον κινητήρα σε σύγκριση με έναν αντίστοιχο κινητήρα ντίζελ.

Το MAN Lion's Intercity LE, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα, έθεσε νέα στάνταρντ στην κατηγορία των υπεραστικών λεωφορείων χαμηλής εισόδου. Διαθέτει μια προηγμένη, μοντέρνα εμφάνιση, που ανταποκρίνεται στην αισθητική μιας σύγχρονης πόλης. Η νέα σχεδίαση με τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες δημιουργεί ένα πανοραμικό αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με την ελαφριά κατασκευή του καθιστούν το όχημα σημαντικά πιο οικονομικό και αποτελεσματικό. Η σύγχρονη φιλοσοφία φωτισμού του MAN Lion's Intercity LE με άμεσο, ζεστό, λευκό φωτισμό LED δημιουργεί επίσης μια ευχάριστη και φιλόξενη ατμόσφαιρα στον χώρο επιβατών. Το λεωφορείο έχει γίνει αποδεκτό στην αγορά λίγους μόλις μήνες μετά την παρουσίασή του, όπως αποδεικνύει και η υψηλή βαθμολογία του στον διαγωνισμό της Deutsche Bahn.

PreviousNext