Η DB Schenker προσχωρεί στην IRU με σκοπό τις πράσινες μεταφορές

Παρ, 21/01/2022 - 12:59
Φωτό: IRU

Ο παγκόσμιος πάροχος πολυτροπικής εφοδιαστικής, DB Schenker, εντάχθηκε στον IRU, τον παγκόσμιο οργανισμό οδικών μεταφορών, ως το νεότερο εταιρικό του μέλος.

Η εταιρεία στοχεύει να συνεργαστεί στενότερα με τον ευρύτερο τομέα των οδικών μεταφορών σε μια σειρά θεμάτων και ευκαιριών, όπως η απαλλαγή από τις εκπομπές του άνθρακα, η ψηφιοποίηση και η ικανότητα του κλάδου να προσελκύει και να διατηρεί τους εργαζομένους.

«Η ένταξή μας στην IRU είναι σημαντική για να εμπλακούμε καλύτερα στον τομέα των οδικών μεταφορών και όχι μόνο. Η συνεργασία μας με την IRU και τα μέλη της θα μας βοηθήσει ιδιαίτερα να συνεχίσουμε την απαλλαγή από τις εκπομπές του άνθρακα των δραστηριοτήτων μας, με τους υπεργολάβους και τους συνεργάτες μας, μοιραζόμενοι γνώσεις και εμπειρίες με τον ευρύτερο κλάδο», ανέφερε ο Jochen Thewes, DB Schenker CEO.

Ο Jochen Thewes μίλησε στην πρόσφατη εκδήλωση για το Green Compact της IRU που έχει σκοπό να καταστήσει τις παγκόσμιες εμπορευματικές οδικές μεταφορές ουδέτερες από τις εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

Ο Γενικός Γραμματέας της IRU, Umberto de Pretto, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την DB Schenker στην οικογένεια της IRU. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί τους σε πολλούς τομείς, ιδίως στην ανάπτυξη του σχεδίου μας για την Πράσινη Συμφωνία για την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα για τις παγκόσμιες εμπορικές οδικές μεταφορές».

Η DB Schenker ενώνεται με άλλες 15 πολυεθνικές εταιρείες που έγιναν μέλη της IRU τον περασμένο χρόνο, από την Κίνα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Με περισσότερους από 74.500 υπαλλήλους σε περισσότερες από 2.100 τοποθεσίες σε περισσότερες από 130 χώρες, η DB Schenker είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους logistics παγκοσμίως.

Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες χερσαίων, αεροπορικών και θαλάσσιων μεταφορών και προσφέρει επίσης ολοκληρωμένες λύσεις για την εφοδιαστική και τη διαχείριση της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας από μία μόνο πηγή. Το 2022, η DB Schenker γιορτάζει την 150η επέτειο της εταιρείας της.