Τροχοί & TIR

Η διάθεση των στοιχείων κυκλοφορίας και των αδειών οδήγησης διαδικτυακά

Με απόφαση του υπουργού Επικρατείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, διατίθεται στο «Πληροφοριακό Σύστημα Αδειών Κυκλοφορίας και Αδειών Οδήγησης» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η διαδικτυακή υπηρεσία «Σ
Δευτέρα 23/01/2023 - 14:25
Κοινοποίηση στα Social Media

Με απόφαση του υπουργού Επικρατείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, διατίθεται στο «Πληροφοριακό Σύστημα Αδειών Κυκλοφορίας και Αδειών Οδήγησης» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η διαδικτυακή υπηρεσία «Στοιχεία Τελών Κυκλοφορίας (Α.Α.Δ.Ε.)»

Ο σκοπός της διάθεσης της διαδικτυακής υπηρεσίας είναι η αξιοποίηση των ανωτέρω πληροφοριών για τον έλεγχο και την επαλήθευση αυτών για τη μεταβίβαση της κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος.

Αποφασίστηκε, επίσης, η διάθεση της διαδικτυακής υπηρεσίας «Στοιχεία Αδειών Οδήγησης (Υπουργείο Μεταφορών)», μέσω του ΚΕ.Δ. στο Πληροφοριακό Σύστημα «Gov.gr Wallet» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με σκοπό την αξιοποίηση των ανωτέρω πληροφοριών για τον έλεγχο και την επαλήθευση αυτών για την έκδοση από τους πολίτες και τη διατήρηση στο κινητό τους ταυτοποιητικών εγγράφων και πληροφοριών που αφορούν το αυτοκίνητό τους, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr.

Τέλος, με τη διάθεση της διαδικτυακής υπηρεσίας «Στοιχεία Οχημάτων (Υπ. Μεταφορών)», μέσω του ΚΕ.Δ. στο Πληροφοριακό Σύστημα «Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθίσταται δυνατή η αξιοποίηση των ανωτέρω πληροφοριών για τον έλεγχο και την επαλήθευση αυτών κατά τη διαδικασία απόδοσης ειδικού σήματος για την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τέλους στάθμευσης, σε εφαρμογή του κινήτρου της δωρεάν στάθμευσης για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, αλλά και για την άρση της ακινησίας ώστε να τεθεί το αυτοκίνητο σε κυκλοφορία, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 66 του ν. 4758/2020 «Ηλεκτρονική δήλωση ακινησίας οχημάτων».

PreviousNext