Τροχοί & TIR

Η Δυτική Μακεδονία έγινε μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Υδρογόνου «Hydrogen Europe»

Στις Βρυξέλλες στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Υδρογόνου Hydrogen Europe ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Hydrogen Europe και ο Γιώργος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδον
Τετάρτη 19/04/2023 - 12:02
Κοινοποίηση στα Social Media

Στις Βρυξέλλες στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Υδρογόνου Hydrogen Europe ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Hydrogen Europe και ο Γιώργος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας υπέγραψαν το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Υδρογόνου. Έτσι η Δυτική Μακεδονία γίνεται η πρώτη Ελληνική Περιφέρεια Μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Υδρογόνου.

Ο κ. Χατζημαρκάκης δήλωσε ότι “είναι μεγάλη ημέρα και μεγάλη τιμή να καλωσορίσουμε σήμερα ως καινούργιο μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Υδρογόνου τον φίλο και Περιφερειάρχη της Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη. Στον Σύνδεσμό μας υπάρχει και η κατηγορία των Περιφερειών και χαίρομαι πάρα πολύ που η Δυτική Μακεδονία έγινε Μέλος ως πρώτη Ελληνική Περιφέρεια. Χαίρομαι που η Ελλάδα με τη Δυτική Μακεδονία θα διαδραματίσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και θα συνεργαστούμε τώρα πιο στενά με αφορμή το υδρογόνο”.

Ο κ. Κασαπίδης δήλωσε: “Σήμερα είναι σημαντική μέρα για τη Δυτική Μακεδονία που είμαστε εδώ μαζί με τον αγαπητό φίλο Γιώργο Χατζημαρκάκη και υπογράψαμε μόλις την ένταξη της Δυτικής Μακεδονίας στη μεγάλη οικογένεια του Hydrogen Europe όπου εταιρείες και οργανισμοί από όλη την Ευρώπη συμμετέχουν και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν αυτή την τεχνολογία που είναι σωτηρία για τον πλανήτη.

Είναι η λύση για την κλιματική κρίση. Ως περιφέρεια πήραμε την απόφαση αυτή ομόφωνα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και σήμερα εδώ στην Βρυξέλλες επικυρώνουμε αυτή την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και βάζουμε μπροστά ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία.

Θα γίνουμε όχι μόνο η πρώτη Ελληνική Περιφέρεια που συμμετέχει στην οικογένεια του Hydrogen Europe αλλά θα γίνουμε και η πρώτη περιφέρεια στην Ευρώπη που θα ενσωματώσει την τεχνολογίας του πράσινου Υδρογόνου και θα είναι η πιο πράσινη περιφέρεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον αγαπητό φίλο Γιώργο Χατζημαρκάκη που από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας εδώ και τέσσερα χρόνια μας βοήθησε αμέριστα ως περιφέρεια να δούμε και να βρούμε όλα αυτά τα προγράμματα που συμμετείχαμε το προηγούμενο διάστημα.

Αυτό δεν είναι παρά μόνο η αρχή για να μπορέσουμε στο τέλος της δεκαετίας να πετύχουμε αυτό το στόχο που θέλουμε από σήμερα η Δυτική Μακεδονία να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων και να δούμε πράσινη ενέργεια και πράσινες θέσεις εργασίας στη Δυτική Μακεδονία.”

PreviousNext