Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικά απέναντι σ' έναν υπέργηρο στόλο. Καιρός για το «μεταφέρω ηλεκτρικά»

«Ναι στον εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων με συνέχιση του προγράμματος των επιδοτήσεων, όμως υπάρχει και το τεράστιο πρόβλημα του υπέργηρου στόλου». Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εισα
Πέμπτη 19/10/2023 - 14:35
Κοινοποίηση στα Social Media

«Ναι στον εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων με συνέχιση του προγράμματος των επιδοτήσεων, όμως υπάρχει και το τεράστιο πρόβλημα του υπέργηρου στόλου».

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), ζητώντας παροχή κινήτρων για την κυκλοφορία νεότερων οχημάτων στις πόλεις.

Αναλυτικότερα, ο ΣΕΑΑ αναφέρει:

Με την αγορά των ηλεκτρικών να αναπτύσσεται σταθερά και τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα (BEV) να φθάνουν πλέον στο 5% των συνολικών πωλήσεων, εξαντλήθηκαν τον περασμένο μήνα οι πόροι (επιδοτήσεις) του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» χωρίς πλέον να γίνονται δεκτές άλλες αιτήσεις υπαγωγής.

Όπως ανακοινώθηκε, το Υπουργείο Μεταφορών επεξεργάζεται με προτεραιότητα τα επόμενα βήματα, ώστε να ενισχυθεί η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και η χώρα μας να συγκλίνει ακόμη περισσότερο με τις ευρωπαϊκές επιδόσεις (βλ. 21% “BEVs” στην ΕΕ τον περασμένο Αύγουστο). 

Ο ΣΕΑΑ υποστηρίζει απολύτως την προσπάθεια της πολιτείας για εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων, πρέπει όμως παράλληλα να υπενθυμιστεί το τεράστιο πρόβλημα του υπέργηρου στόλου, του παλαιότερου στην ΕΕ.

Για να μειωθούν οι πολύ αρνητικές συνέπειες στη δημόσια υγεία, λόγω της ρύπανσης, την οδική ασφάλεια και το κυκλοφοριακό εξαιτίας των παλαιών οχημάτων, δεν αρκεί δυστυχώς μόνον η είσοδος «καθαρών» αυτοκινήτων. 

Χρειάζονται πρόσθετα μέτρα παροχής κινήτρων για την κυκλοφορία των νεότερων οχημάτων στις πόλεις και αυστηροί έλεγχοι τεχνικής επάρκειας στα κυκλοφορούντα, ιδιαιτέρως στα παλαιότερα.

«Μεταφέρω Ηλεκτρικά»

Με την ευκαιρία, το troxoikaitir.gr υπενθυμίζει τόσο προς τον ΣΕΑΑ όσο και προς την Πολιτεία ότι ο κόσμος των επιχειρήσεων, του Εμπορίου, οι επαγγελματίες και βέβαια όλοι οι αυτοκινητιστές περιμένουν το δικό τους επιδοτούμενο πρόγραμμα για τον εξηλεκτρισμό των επαγγελματικών αυτοκινήτων. Περιμένουν αυτό που το troxoikaitirονομάζει «Μεταφέρω Ηλεκτρικά». Γιατί αυτό το «μεταφέρω ηλεκτρικά» συνδέεται άμεσα με τη βελτίωση της παραγωγικότητας, την ανάπτυξη και, βέβαια, με τη μείωση των ρύπων και την προστασία του Περιβάλλοντος.

PreviousNext