Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικά φορτηγά BYD για τη μπίρα Budweiser

Στα κεντρικά της BYD στο Σένζεν της Κίνας, υπεγράφη πρόσφατα συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της γνωστής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων και της Budweiser China για την προμήθεια ηλ
Πέμπτη 15/07/2021 - 10:36
Κοινοποίηση στα Social Media

Στα κεντρικά της BYD στο Σένζεν της Κίνας, υπεγράφη πρόσφατα συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της γνωστής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων και της Budweiser China για την προμήθεια ηλεκτρικών φορτηγών Q3.

Η αρχή θα γίνει με 30 μονάδες του νέου Q3 που θα ενταχθούν στον στόλο του γίγαντα της ζυθοποιίας σε διάφορα εργοστάσια που διατηρεί στην ασιατική χώρα. Το BYD Q3, το οποίο σχεδιάστηκε από τον γνωστό ντιζάινερ Wolfgang Egger, φέρει μπαταρίες λιθίου σιδήρου φωσφόρου τελευταίας γενιάς οι οποίες, όπως και ολόκληρη η γραμμή μετάδοσης κίνησης, κατασκευάζονται από την ίδια τη BYD.

Η BYD έχει παραδώσει μέχρι στιγμής πάνω από 13.000 ηλεκτρικά φορτηγά σε ΗΠΑ, Καναδά, Βραζιλία και Αυστραλία, ενώ το 2020 ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την εισαγωγή και διάθεσή τους στην Ευρώπη. Η αρχή θα γίνει από Ολλανδία και Νορβηγία, ενώ πέρα από το Chassis Cab των 7,5 τόνων, το Yard Tractor και το 19τονο μονό φορτηγό, θα ακολουθήσουν κι άλλα μοντέλα, ειδικά προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής αγοράς.

PreviousNext