Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικά φορτηγά Volvo για βαρέλες μπετού

Ακόμη μια μεταφορική εφαρμογή βρίσκει λύση στα ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo για την πραγματοποίηση μεταφορών με μηδενικούς ρύπους. Αναφερόμαστε στη μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης έτοιμου τσιμέντου της Δ
Κυριακή 27/02/2022 - 10:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ακόμη μια μεταφορική εφαρμογή βρίσκει λύση στα ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo για την πραγματοποίηση μεταφορών με μηδενικούς ρύπους.

Αναφερόμαστε στη μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης έτοιμου τσιμέντου της Δανίας, τη Unicon, η οποία λειτουργεί 35 εργοστάσια, παράγει 1 εκ. κυβικά μέτρα μπετού τον χρόνο και διαθέτει ιδιόκτητο στόλο 195 φορτηγών. Η εταιρεία ξεκίνησε ήδη πρόγραμμα μείωσης των εκπομπών ρύπων κατά 30% μέχρι το 2025, το οποίο περιλαμβάνει τη σταδιακή αντικατάσταση των πετρελαιοκίνητων φορτηγών με ηλεκτροκίνητα.

Βέβαια, όπως γίνεται αντιληπτό, οι διανομές έτοιμου μπετού γίνονται σε μικρομεσαίες αποστάσεις, άρα δεν απαιτείται μεγάλη χιλιομετρική εμβέλεια από τα φορτηγά.

Η επιλογή της Unicon ήταν τα ηλεκτρικά φορτηγά Volvo FM στο πλαίσιο των οποίων τοποθετείται βαρέλα, όπως και στα συμβατικά φορτηγά της μάρκας.

Για την ηλεκτροκίνηση της βαρέλας και της περιστροφής του τυμπάνου ανάμειξης συνεργάστηκαν τεχνικοί της Unicon με μηχανικούς της Volvo, οι οποίοι έδωσαν τη λύση με το κατάλληλο ηλεκτρικό μοτέρ, αντί για το παραδοσιακό PTO (σασμανάκι).

PreviousNext