Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικά λεωφορεία στην Πελοπόννησο

Σημαντικές παρεμβάσεις με εμφατικό σε αυτές το περιβαλλοντικό πρόσημο προωθεί στην Κορινθία η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωσ
Πέμπτη 03/11/2022 - 13:07
Κοινοποίηση στα Social Media

Σημαντικές παρεμβάσεις με εμφατικό σε αυτές το περιβαλλοντικό πρόσημο προωθεί στην Κορινθία η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση “Αστικό περιβάλλον και εναλλακτικές μετακινήσεις – Μετατροπές στον δημόσιο χώρο με επιπτώσεις στην υγεία και την ποιότητα ζωής”, την οποία διοργάνωσε χθες στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Αναφερόμενος ο περιφερειάρχης στις παρεμβάσεις που είτε υλοποιούνται είτε σχεδιάζονται στην Κορινθία, δήλωσε ότι η Περιφέρεια προωθεί στην Κορινθία τη δρομολόγηση ηλεκτροκίνητων αστικών λεωφορείων για την περιοχή Κόρινθος, Λουτράκι και Άγιοι Θεόδωροι.

Όπως είπε, σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών -αλλά και τα κατά τόπους ΚΤΕΛ- συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προβλέπεται η πιο πάνω δράση να υλοποιηθεί επίσης στην Αργολίδα (Ναύπλιο, Άργος και Νέα Κίος) και στη Μεσσηνία (Καλαμάτα, Μεσσήνη και Θουρία).

Επίσης, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε και στην προώθηση της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου στην γραμμή Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο, η οποία περνά και από τη Νεμέα.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ότι υποβλήθηκε προς ένταξη το έργο του νέου κόμβου στην Πλάτσα, επί της εθνικής οδού Τρίπολης – Βυτίνας.

Το εν λόγω έργο, με προϋπολογισμό 470.000 ευρώ, κρίνεται απολύτως αναγκαίο όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, επισημαίνοντας ότι στην πιο πάνω περιοχή καταγράφεται σημαντικός αριθμός τροχαίων.

PreviousNext