Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικό Λεωφορείο VDL με αυτονομία 600 χλμ. (!)

Η VDL Bus & Coach, αν και δεν έχει παρουσιάσει ακόμη το νέο αστικό της λεωφορείο Citea, αναφέρει πως αυτό θα είναι σε θέση να ταξιδεύει έως και 600 χλμ. με μία φόρτιση των μπαταριών του! Το λεωφ
Κυριακή 18/04/2021 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η VDL Bus & Coach, αν και δεν έχει παρουσιάσει ακόμη το νέο αστικό της λεωφορείο Citea, αναφέρει πως αυτό θα είναι σε θέση να ταξιδεύει έως και 600 χλμ. με μία φόρτιση των μπαταριών του!

Το λεωφορείο θα φέρει μπαταριές «κρυμμένες» στο πάτωμά του, ώστε να μην επηρεάζεται η χωρητικότητά του και παράλληλα να διατηρείται χαμηλά το κέντρο βάρος, προς όφελος της οδικής του συμπεριφοράς.

Το νέο Citea θα διατίθεται σε εκδόσεις μήκους 12,2 (LF-122 και LE-122), 13,5 (LE-135), 14,9 (LE-149) και 18,1 μέτρων (LF-181). Η έκδοση των 13,5 μέτρων διαθέτει δύο άξονες και σε αυτή των 12,2 μέτρων θα μπορούν να μεταφερθούν έως και 110 επιβάτες, ενώ σε κάθε έκδοση του λεωφορείου, θα υπάρχουν τουλάχιστον 45 καθίσματα.

Μια πρώτη εικόνα για τη θέση οδήγησης είναι αυτή που βλέπουμε, με την εταιρεία να τονίζει πως δεν έχουν γίνει παραχωρήσεις όσον αφορά την εργονομία, την ευχρηστία, την άνεση και την ασφάλεια. Αναβαθμισμένη είναι η κολόνα τιμονιού, με μεγαλύτερο εύρος ρύθμισης και χαμηλότερες απαιτήσεις για μυϊκή δύναμη κατά το στρίψιμο, για βέλτιστη άνεση με βάση τη σύγχρονη τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην αυτοκινητοβιομηχανία. Για τον οδηγό, υπάρχουν ευέλικτες και εκτεταμένες δυνατότητες προσαρμογής της θέσης του, όπως και επαρκής χώρος αποθήκευσης. Επιπρόσθετα, έχει αφιερωθεί πολύς χρόνος για τη βελτίωση των συστημάτων αλληλεπίδρασης οδηγού-οχήματος και των τεχνολογιών ασφάλειας. Αναμένονται, επίσης, μελλοντικές εξελίξεις στα συστήματα πληρωμών και την αυτόνομη οδήγηση.

PreviousNext