Τροχοί & TIR

«Ηλεκτρικοί Αυτοκινητόδρομοι»

Μακράν πρώτη στην ηλεκτροκίνηση η Κίνα είναι έτοιμη να θέσει σε κυκλοφορία τη φόρτιση καθ’ οδόν των ηλεκτρικών οχημάτων με την κατασκευή ηλιακών πάνελ πάνω στους αυτοκινητόδρομους. Πρόκειται για του
Τρίτη 16/01/2018 - 10:37
Κοινοποίηση στα Social Media

Μακράν πρώτη στην ηλεκτροκίνηση η Κίνα είναι έτοιμη να θέσει σε κυκλοφορία τη φόρτιση καθ’ οδόν των ηλεκτρικών οχημάτων με την κατασκευή ηλιακών πάνελ πάνω στους αυτοκινητόδρομους. Πρόκειται για τους «ηλιακούς αυτοκινητόδρομους» όπου τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να φορτίζουν τις μπαταρίες τους χωρίς καμία καλωδιακή σύνδεση κινούμενα στο δρόμο.

Συγκεκριμένα, πάνω στον αυτοκινητόδρομο έχει ανεγερθεί μια εγκατάσταση η οποία αποτελείται από τρία επίπεδα. Στο επάνω επίπεδο, όπου κινούνται τα οχήματα, υπάρχει μια στρώση από διαφανές τσιμέντο, ένα υλικό το οποίο έχει τις ίδιες περίπου ιδιότητες με την άσφαλτο. Στο μεσαίο επίπεδο έχουν τοποθετηθεί τα ηλιακά πάνελ ενώ το κάτω επίπεδο αποτελεί τη βάση και χρησιμεύει στο να κρατάει ανεξάρτητο από υγρασία και άλλες δυσμενείς συνθήκες το μεσαίο επίπεδο των ηλιακών πάνελ.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος» μπορεί να φορτίζει ηλεκτρικά οχήματα κάθε τύπου μέχρι και φορτηγά μεσαίας κατηγορίας καθώς και λεωφορεία αντίστοιχου βάρους.

Ο πρώτος ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος έχει μήκος 2 χιλιομέτρων και αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία σύντομα.

Ωστόσο, για το μέλλον αυτής της μορφής φόρτισης, θα πρέπει να επιλυθεί ένα πολύ απλό, αλλά καθόλου εύκολο πρόβλημα. Πώς δηλαδή ο ηλεκτρικός δρόμος θα παραμένει καθαρός από σκόνες και άλλα βρώμικα υλικά τα οποία θα επηρεάζουν αρνητικά την απόδοση των ηλιακών συστημάτων.

PreviousNext