Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικοί τράκτορες BYD για τη DHL

Τέσσερις μονάδες του ηλεκτρικού τράκτορα «BYD 8TT» της BYD Motors ενέταξε πρόσφατα στον «πράσινο» στόλο της η DHL στις ΗΠΑ. Τα εν λόγω βαρέα (Class 8) φορτηγά δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχ
Πέμπτη 03/12/2020 - 12:04
Κοινοποίηση στα Social Media

Τέσσερις μονάδες του ηλεκτρικού τράκτορα «BYD 8TT» της BYD Motors ενέταξε πρόσφατα στον «πράσινο» στόλο της η DHL στις ΗΠΑ.

Τα εν λόγω βαρέα (Class 8) φορτηγά δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες και αποκτήθηκαν στο πλαίσιο της πολιτικής της εταιρείας, η οποία φιλοδοξεί μέχρι το 2050 να έχει μηδενίσει τις εκπομπές ρύπων που προέρχονται από τις δράσεις logistics. Μάλιστα, όπως τόνισε ο CEO της DHL Express U.S., Greg Hewitt, η κυκλοφορία των ηλεκτρικών BYD θα απαλλάξει ετησίως την ατμόσφαιρα από 300 και πλέον μετρικούς τόνους εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Σημειώνεται πως ο ηλεκτρικός τράκτορας της BYD αποτελεί τη ναυαρχίδα της κινέζικης εταιρείας και έχει μικτό βάρος 47,6 τόνων. Στην τελευταία του έκδοση (ΜΥ 2020), εξοπλίζεται με ηλεκτρική γραμμή κίνησης απόδοσης 360 kW (483 hp) ισχύος και 2.400 Nm ροπής. Φέρει μπαταρίες χωρητικότητας 400 kWh, οι οποίες του προσδίδουν αυτονομία έως και 200 χλμ. όταν είναι πλήρως φορτωμένο, ενώ όταν φέρει το μισό από το μέγιστο φορτίο, η αυτονομία του φτάνει σχεδόν μέχρι και τα 270 χλμ.

PreviousNext