Τροχοί & TIR

Ηλεκτροκίνητα φορτηγά από Ινδία

Η ινδική Tresa Motors δοκίμασε πρόσφατα σε πραγματικές κυκλοφοριακές συνθήκες το πρωτότυπο ενός ηλεκτρικού φορτηγού με την ονομασία Model VO.1. Το φορτηγό 19 τόνων πραγματοποίησε διαδρομές σε δρόμο
Παρασκευή 07/07/2023 - 09:48
Κοινοποίηση στα Social Media

Η ινδική Tresa Motors δοκίμασε πρόσφατα σε πραγματικές κυκλοφοριακές συνθήκες το πρωτότυπο ενός ηλεκτρικού φορτηγού με την ονομασία Model VO.1. 

Το φορτηγό 19 τόνων πραγματοποίησε διαδρομές σε δρόμους εντός πόλεων, σε επαρχιακούς χωματόδρομους καθώς και σε αυτοκινητόδρομους στην επαρχία Bangalore των Ινδιών, με τους επικεφαλής της μάρκας να δηλώνουν «δεν μας απογοήτευσε».

Χωρίς να δώσουν λεπτομερή στοιχεία στη δημοσιότητα, οι μηχανικοί της Tresa Motors ανέφεραν ότι το κόστος λειτουργίας του Model VO.1 βρίσκεται στο 1/4 του κόστους ενός πετρελαιοκίνητου φορτηγού αντίστοιχης κατηγορίας βάρους, ενώ τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα είναι τεράστια.

Πρόσθεσαν, επίσης, ότι το Model VO.1 φέρει ένα ιδιαίτερα απλό ηλεκτρικό σύστημα, μπαταρίες νέας τεχνολογίας, ηλεκτρικό άξονα που έχει αναπτυχθεί με τη συνεργασία άλλων ινδικών εταιρειών και αυτόματο σύστημα μετάδοσης.

Το ωφέλιμο βάρος του φορτηγού ορίζεται στους 11 τόνους. Φέρει πακέτο μπαταριών 300 kWh και η εμβέλειά του φτάνει τα 600 χιλιόμετρα μετά από μία πλήρη φόρτιση σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

PreviousNext