Τροχοί & TIR

Ημέρα αγάπης από ιδιοκτήτες ταξί

Ελπίδες και χαμόγελα χάρισαν δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί, καθώς ανταποκρίθηκαν σε μια πρωτοβουλία του ΣΑΤΑ, του Δήμου Αθηναίων και των "Ταξινόμων", τη δημιουργία του ελληνικού TaxiLuz. Σύμφωνα με τη σχε
Τετάρτη 04/01/2023 - 12:27
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: ΣΑΤΑ
Φωτό: ΣΑΤΑ

Ελπίδες και χαμόγελα χάρισαν δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί, καθώς ανταποκρίθηκαν σε μια πρωτοβουλία του ΣΑΤΑ, του Δήμου Αθηναίων και των "Ταξινόμων", τη δημιουργία του ελληνικού TaxiLuz.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το ΣΑΤΑ, ο Δήμος Αθηναίων και η ιντερνετική ραδιοφωνική εκπομπή «Ταξινόμοι» συνεργάστηκαν για να δώσουν σε ηλικιωμένους τη δυνατότητα να δουν τη στολισμένη Αθήνα και να πάρουν μια γεύση της γιορτινής της πλευράς. Στα πρότυπα της TaxiLuz (μια υπηρεσία που μεταφέρει δωρεάν ανθρώπους της τρίτης ηλικίας στις ευρωπαϊκές πόλεις για να απολαύσουν την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα), Αθηναίοι ταξιτζήδες μετέφεραν δωρεάν συνανθρώπους μας που δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν μια βόλτα στη στολισμένη Αθήνα.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων σχεδιάστηκε ένα πρόγραμμα για τη συμμετοχή και το πλάνο της διαδρομής. Από το Γηροκομείο Αθηνών τα ταξί παρέλαβαν 28 άτομα, από τη Λέσχη Φιλίας Αγ. Παύλου 35 άτομα και από τη Λέσχη Φιλίας Πανόρμου 60 άτομα με τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος. Σε κάθε ταξί επιβιβάζονταν δύο ηλικιωμένοι και ένας συνοδός.

Πρόθεση όλων των φορέων που συμμετέχουν σε αυτή την πειραματική δράση είναι να την καθιερώσουν και να την κάνουν θεσμό. Έναν θεσμό αγάπης, ελπίδας και ανιδιοτελούς προσφοράς των ταξιτζήδων προς τους συνανθρώπους μας.

 

PreviousNext