Τροχοί & TIR

Το ιστορικό εντοπισμού του κυκλώματος για τα διπλώματα

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, κατόπιν σχετικής εντολής του Γ. Πατούλη, ξεκίνησε η έρευνα που οδήγησε στον εντοπισμό του κυκλώματος διαφθοράς στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης αναφέρει σε ανα
Πέμπτη 01/12/2022 - 15:37
Κοινοποίηση στα Social Media

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, κατόπιν σχετικής εντολής του Γ. Πατούλη, ξεκίνησε η έρευνα που οδήγησε στον εντοπισμό του κυκλώματος διαφθοράς στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Β. Γιαννακόπουλος, υπογράμμισε πως σχετικό έγγραφο διαβιβάστηκε από τον ίδιο στην Εισαγγελία Αθηνών, τον περασμένο Μάιο, κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη και σχετικής εισήγησης του Γενικού Διευθυντή Μεταφορών και διασαφήνισε την αυστηρή εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, για μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών διευκρίνισε πως η Περιφέρεια δεν περιορίστηκε απλά στη διαβίβαση του εγγράφου, αλλά έμπρακτα υποβοηθούσε σε καθημερινή βάση τους επόμενους μήνες, το έργο των εισαγγελικών και διωκτικών αρχών. Συνδρομή που αποδείχθηκε καθοριστική, για τον εντοπισμό του κυκλώματος των επίορκων.

«Υπό την εποπτεία της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών διενεργήθηκαν εμπιστευτικά δεκάδες στοχευμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν συσχετισμός των υψηλών ποσοστών επιτυχίας υποψηφίων με συγκεκριμένους υπαλλήλους, εξεταστές, επόπτες και σχολές οδηγών», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως οι έλεγχοι κατέδειξαν «ότι η πλειονότητα των εξεταζομένων υποψηφίων οδηγών που είχαν αποπειραθεί ανεπιτυχώς να αξιοποιήσουν ηλεκτρονική υποκλοπή προέρχονταν σχεδόν από τις ίδιες σχολές».

PreviousNext