Τροχοί & TIR

Ιταλία: Μένοντας στην καμπίνα ο οδηγός, δεν χρειάζεται Green Pass

Έλληνες μεταφορείς που φτάνουν στην Ιταλία και δεν διαθέτουν το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό (Green Pass) για τον Covid-19, μπορούν να προσεγγίσουν στις εγκαταστάσεις των ιταλικών επιχειρήσεων για φόρτωσ
Παρασκευή 15/10/2021 - 16:11
Κοινοποίηση στα Social Media

Έλληνες μεταφορείς που φτάνουν στην Ιταλία και δεν διαθέτουν το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό (Green Pass) για τον Covid-19, μπορούν να προσεγγίσουν στις εγκαταστάσεις των ιταλικών επιχειρήσεων για φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων παραμένοντας στην καμπίνα. Τη διαδικασία της φορτοεκφόρτωσης θα πρέπει να αναλάβει το προσωπικό της ιταλικής φίρμας.

Αυτό διευκρινίστηκε από το ιταλικό υπ. Μεταφορών ενόψει της εφαρμογής, από σήμερα, του μέτρου του Green Pass στη γειτονική χώρα.

Το Green Pass είναι αυτό που πιστοποιεί ότι ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί ή ότι έχει νοσήσει και αναρρώσει ή ότι έχει πρόσφατη βεβαίωση αρνητικού μοριακού τεστ. Για όσους δεν διαθέτουν το Green Pass θα πρέπει να έχουν βεβαίωση εμβολιασμού ή να έχουν νοσήσει ή να έχουν υποβληθεί σε rapid test 48 ωρών ή σε PCR 72 ωρών.

Επίσης, παραμένει απαραίτητο το έντυπο PLF (Passenger Locator Form), το οποίο σε ψηφιακή μορφή πρέπει να υποβάλλεται πριν ο οδηγός αναχωρήσει για την Ιταλία και πρέπει, επίσης, να το έχει μαζί του γιατί σε περίπτωση ελέγχου θα του ζητηθεί.

PreviousNext