Μια νέα γενιά φορτηγών Scania θα εμφανιστεί μέσα στο 2021, ενώ η παραγωγή θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR τα νέα φορτηγά θα έλθουν με μια σειρά αναβαθμίσεων με την κυριότερη να εντοπίζεται στον κινητήρα, σε έναν νέο 13λιτρο που θα είναι ακόμη πιο οικονομικός και ταυτόχρονα θα έχει την ικανότητα να αποδίδει υψηλότερη ροπή λειτουργώντας πέριξ των 900 σ.α.λ.

Αναβαθμισμένος θα είναι, επίσης, και ο εξοπλισμός της καμπίνας παρέχοντας περισσότερες ευκολίες και ανέσεις στον οδηγό, αν και δεν έγινε γνωστό αν θα υπάρξουν διαφορές στις διαστάσεις. Πληροφορίες, όμως, υπάρχουν για τις κάμερες οι οποίες θα τοποθετούνται προαιρετικά αντί των καθρεφτών και στην περίπτωση αυτή (των καμερών) η εικόνα που θα φτάνει στα μόνιτορς θα είναι καθαρή χάρη σε μια νέα τεχνολογία που ανέπτυξε η Scania.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Scania επιβεβαίωσε το επικείμενο λανσάρισμα των νέων φορτηγών, διατήρησε, όμως, μια επιφύλαξη για τον χρόνο έναρξης λήψης παραγγελιών και για τους χρόνους παράδοσης επικαλούμενος τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες λόγω της έλλειψης των ημιαγωγών (μικροτσίπς, ηλεκτρονικά κυκλώματα κ.λπ.).