Τροχοί & TIR

Iveco και Volvo με σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Amazon

Το Amazon Alexa, τη γνωστή τεχνολογία εικονικού βοηθού Τεχνητής Νοημοσύνης, επιλέγουν δύο κορυφαίες μάρκες φορτηγών, προκειμένου να απλοποιήσουν τη διεπαφή οδηγών και οχημάτων, γεγονός που αυξάνει σ
Τετάρτη 16/12/2020 - 12:59
Κοινοποίηση στα Social Media

Το Amazon Alexa, τη γνωστή τεχνολογία εικονικού βοηθού Τεχνητής Νοημοσύνης, επιλέγουν δύο κορυφαίες μάρκες φορτηγών, προκειμένου να απλοποιήσουν τη διεπαφή οδηγών και οχημάτων, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, τη νέα υπηρεσία που υποστηρίζει και φωνητικές εντολές, εντάσσει στα φορτηγά της η Iveco. Επιπλέον, η Volvo Trucks ανακοίνωσε πως από τον προσεχή Μάρτιο, το Amazon Alexa θα αποτελεί μέρος του εξοπλισμού των Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM και Volvo FMX. Σημειώνεται πως το Alexa αναπτύχθηκε από την Amazon Web Services (AWS) και χρησιμοποιεί τεχνολογίες εκμάθησης μηχανών, προηγμένες φωνητικές υπηρεσίες ασφαλείας και δυνατότητα επικοινωνίας χωρίς διακομιστή (serverless technologies).

Ανάλογα με την κάθε εφαρμογή, τα φορτηγά που φέρουν το Amazon Alexa στον εξοπλισμό τους διευκολύνουν κατά πολύ τη ζωή των οδηγών τους, επιτρέποντάς τους να πραγματοποιούν με φωνητικές εντολές τον σχεδιασμό των δρομολογίων τους, να ελέγχουν την κατάσταση των οχημάτων τους και να λαμβάνουν οδηγικές οδηγίες-συμβουλές. Ακόμα, το Alexa βοηθάει τους οδηγούς να κάνουν τηλεφωνήματα, να επιλέγουν τη μουσική που επιθυμούν και να έχουν πρόσβαση στις ειδήσεις που τους ενδιαφέρουν. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιείται ο χειρισμός διάφορων άλλων λειτουργιών της καμπίνας μέσω φωνητικών εντολών, ώστε οι οδηγοί να κρατούν τα χέρια τους στο τιμόνι και τα μάτια τους στον δρόμο.

«Η νέα φωνητική υπηρεσία από την Iveco υποστηρίζει τη μελλοντική ψηφιακή στρατηγική της εταιρείας, καθώς προσφέρει στους οδηγούς έναν ριζικά νέο τρόπο εκτέλεσης των εργασιών τους με διαδραστικό τρόπο, αυξάνοντας ταυτόχρονα τα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του τμήματος Digital της Iveco, Fabrizio Conicella. «Έχουμε αναπτύξει τα χαρακτηριστικά των Volvo, συμπεριλαμβανομένης της εργονομίας, της άνεσης και της ασφάλειας και τα συνδυάσαμε με μία καινοτόμο τεχνολογία, όπως η Alexa, για να δημιουργήσουμε ένα ακόμα πιο ελκυστικό και παραγωγικό περιβάλλον οδήγησης», τόνισε από την πλευρά του ο Product Manager ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών λύσεων της Volvo Trucks, Samuel Nerdal.

PreviousNext