Τροχοί & TIR

Και στα ελληνικά τα 728 εκ. ευρώ

Γραμμένο στα ελληνικά ήταν το μήνυμα της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με το οποίο ανακοίνωσε την εκταμίευση των 728 εκατομμυρίων του SURE στην Ελλάδα. «Είμαι στην ευχάριστη θέση ν
Τρίτη 02/02/2021 - 15:21
Κοινοποίηση στα Social Media

Γραμμένο στα ελληνικά ήταν το μήνυμα της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με το οποίο ανακοίνωσε την εκταμίευση των 728 εκατομμυρίων του SURE στην Ελλάδα.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Ελλάδα έλαβε επιπλέον 728 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια μέσω του SURE για να χρηματοδοτήσει συστήματα μειωμένου ωραρίου εργασίας και να στηρίξει τους εργαζόμενους. Συνολικά, η Ελλάδα έχει λάβει 2,7 δισ. ευρώ από το SURE. Η Ευρώπη στέκεται δίπλα σου», ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Τα άλλα κράτη της ΕΕ, τα οποία περιλαμβάνονταν στη σημερινή ανακοίνωση, καθώς και τα ποσά που έλαβαν, έχουν ως εξής:

Βέλγιο 2 δισ. ευρώ, Κύπρος 229 εκ. ευρώ, Ουγγαρία 304 εκ. ευρώ, Λετονία 72 εκ. ευρώ, Πολωνία 4,28 δισ. ευρώ, Σλοβενία 913 εκ. ευρώ, Ισπανία 1,03 δισ. ευρώ, Ιταλία 4,45 δισ. ευρώ και Ελλάδα 728 εκ. ευρώ.

Στόχος των παραπάνω δανείων είναι να συμβάλλουν στην κάλυψη των δαπανών που σχετίζονται άμεσα με τη χρηματοδότηση εθνικών εργασιακών ρυθμίσεων βραχείας διάρκειας και άλλων παρόμοιων μέτρων που έχουν λάβει τα κράτη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων εργαζομένων.

PreviousNext