Τροχοί & TIR

Καινούρια οδοστρώματα στις...παλιές εθνικές οδούς

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, ξεκίνησαν οι εργασίες για τη βελτίωση των οδοστρωμάτων στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας και στην παλ
Τετάρτη 01/06/2022 - 13:28
Κοινοποίηση στα Social Media

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, ξεκίνησαν οι εργασίες για τη βελτίωση των οδοστρωμάτων στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Χαλκίδας.

Ειδικότερα, ξεκίνησαν εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του ασφαλτοτάπητα στα σημεία που έχουν παρατηρηθεί φθορές και μειώνεται η ικανότητα πρόσφυσης, καθώς και η ποιότητα κύλισης των οχημάτων.

Οι εργασίες βάση της προτεραιοποίησης που έχει γίνει από τη διεύθυνση διαχείρισης μητροπολιτικών υποδομών, ξεκίνησαν από το δυτικό παράπλευρο οδικό δίκτυο (S.R.) του άξονα Π.Α.Θ.Ε. Αθηνών – Λαμίας και συγκεκριμένα, μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Α/Κ Μεταμόρφωσης έως Α/Κ Αγ. Στεφάνου και στη Λεωφόρο Τραπεζούντος (Π.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας). Θα γίνουν σε μήκος 7,5 χλμ., που αντιστοιχούν σε 50.000μ² οδοστρώματος και αφορούν μία ολοκληρωμένη παρέμβαση καθολικής συντήρησης ασφαλτοτάπητα και τελικής αντιολισθητικής στρώσης, σε τμήμα του οδικού παράπλευρου οδικού δίκτυο (S.R) του άξονα Π.Α.Θ.Ε., το οποίο δέχεται καθημερινά υψηλό φόρτο διερχομένων οχημάτων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση.

Στην Ε.Ο. Πύργου – Τρίπολης

Στη συντήρηση, αποκατάσταση και άρση επικινδυνότητας στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Ηλείας προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έπειτα από σύμβαση που υπέγραψε χθες Τρίτη 31 Μαΐου 2022 ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, με τον ανάδοχο του έργου.

Πρόκειται για παρεμβάσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ στις οποίες περιλαμβάνονται τα τμήματα της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας - Τριπόλεως και ειδικότερα το τμήμα της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας μεταξύ Λιναριάς και Γύρου, μήκους περίπου 3,00 Km, όπου θα γίνει αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, εξομάλυνση της μηκοτομής της οδού σε σημεία των τεχνικών έργων που υπάρχει ανισοσταθμία, επισκευή διαμηκών και εγκάρσιων ρηγματώσεων της ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας.

Συνολικά στο εθνικό οδικό δίκτυο της Ηλείας, στο πλαίσιο της εργολαβίας προβλέπονται εργασίες χωματουργικές (άρση καταπτώσεων πρανών και βράχων, καθαρισμός επενδεδυμέων τάφρων, πρανών, ερεισμάτων, διάνοιξη τάφρων), οδοστρωσίας (εξυγιάνσεις οδροστρωμάτων, κατασκευή επιχωμάτων και ερισμάτων), ασφαλτικές. Επίσης θα γίνουν τεχνικά έργα, όπως αποκατάσταση υφιστάμενων ή κατασκευή νέων, όπου απαιτούνται, για την άρση των αιτιών αστοχίας της οδού. Θα γίνει αποκατάσταση στηθαίων ασφαλείας, τοποθέτηση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, αλλά και εργασίες πρασίνου (καθαρισμός χώρου φυτών σε νησίδες και ερείσματα οδών, αποκλάδωση, κοπή ή εκρίζωση θάμνων και δέντρων που εμποδίζουν την ορατότητα ή είναι επικίνδυνα κ.ά.).

PreviousNext