Τροχοί & TIR

Κάμερες παρακολούθησης φαναριών

Εκσυγχρονίστηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ) της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), όπου για πρώτη φορά θα λειτουργήσουν κάμερες ανίχνευσης της π
Τετάρτη 17/06/2020 - 11:14
Κοινοποίηση στα Social Media

Εκσυγχρονίστηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ) της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), όπου για πρώτη φορά θα λειτουργήσουν κάμερες ανίχνευσης της παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη.

Η αναβάθμιση του ΘΕΠΕΚ της ΓΑΔΑ πραγματοποιήθηκε με πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον Περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, παρουσία των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοίδη, Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκου, του υφ. Μεταφορών Ι. Κεφαλογιάννη, του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγου Μ. Καραμαλάκη και του Αστυνομικού Διευθυντή της Τροχαίας Αττικής Σ. Λάσκου.

«Με καινοτόμες πρωτοβουλίες και υπερσύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία “οπλίζουμε” αποτελεσματικότερα την ΕΛ.ΑΣ, ώστε να ενισχύσουμε την οδική ασφάλεια των πολιτών, που είναι προτεραιότητά μας», δήλωσε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων (φωτό) ο κ. Πατούλης, συμπληρώνοντας: «Προχωρώντας στην υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού για την οδική ασφάλεια, έχουμε ήδη στα χέρια μας τις πρώτες κάμερες για την παραβίαση του φωτεινού σηματοδότη, οι οποίες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας θα τοποθετηθούν πιλοτικά και κατά προτεραιότητα στα πιο επικίνδυνα σημεία, όπου παρατηρείται συχνά η παραβίαση της φωτεινής σηματοδότησης, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σημειώνεται πως η αναβάθμιση του ΘΕΠΕΚ, εκτός από τον εκσυγχρονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ, περιλαμβάνει και την αποκατάσταση - συντήρηση από τα συνεργεία της Περιφέρειας, του συνόλου των 235 καμερών ελέγχου κυκλοφορίας που έχουν τοποθετηθεί μέχρι σήμερα στους δρόμους του λεκανοπεδίου Αττικής.

PreviousNext