Τροχοί & TIR

Καταπέλτης το βούλευμα για το παραμάγαζο έκδοσης πλαστών διπλωμάτων. Στο εδώλιο και δεκάδες οδηγοί για δωροδοκία

Μια εντυπωσιακή επιχείρηση της Αστυνομίας και άλλων Υπηρεσιών που έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2019 (βλέπε προηγούμενη δημοσίευση) παίρνει τώρα νέα τροπή με την παραπομπή σε δίκη των εμπλεκόμενων σε υπ
Πέμπτη 30/09/2021 - 13:41
Κοινοποίηση στα Social Media

Μια εντυπωσιακή επιχείρηση της Αστυνομίας και άλλων Υπηρεσιών που έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2019 (βλέπε προηγούμενη δημοσίευση) παίρνει τώρα νέα τροπή με την παραπομπή σε δίκη των εμπλεκόμενων σε υπόθεση έκδοσης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης, μετά την έκδοση σχετικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι είναι βαριές, μέχρι τον βαθμό κακουργήματος, και συγκεκριμένα αφορούν στη σύσταση συμμορίας, δωροδοκία υπαλλήλου, δωροληψία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση με σκοπούμενο όφελος άνω των 120.000 ευρώ, αλλά και «φθορά ηλεκτρονικών δεδομένων».

Σύμφωνα με το περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR, στις 14/3/19 η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επέμβαση εντός της Υπηρεσίας Συγκοινωνιών της Διεύθυνσης Μεταφορών Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών στο Μπραχάμι, συλλαμβάνοντας επί τόπου 9 άτομα για τα οποία είχε πληροφορίες ότι εμπλέκονταν σε κύκλωμα έκδοσης πλαστών διπλωμάτων, ενώ είχε προηγηθεί ανάλογη έφοδος και σε σχολή οδηγών του Πειραιά.

Κατά την έφοδο στο Μπραχάμι, οι 7 συλληφθέντες ήταν υπάλληλοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας και 2 ήταν διευθυντές σχολών οδηγών.

Για μερικές μέρες η Διεύθυνση Μεταφορών στο Μπραχάμι έκλεισε «λόγω συλλήψεων», όπως ήταν ο τίτλος του άρθρου του site troxoikaitir.gr. Ακολούθησε έλεγχος από τη Διεύθυνση Μεταφορών Πειραιώς και Νήσων και επιβεβαιώθηκαν 56 περιπτώσεις παραποίησης και αλλοίωσης του περιεχομένου των φακέλων αδειών οδήγησης, ενώ οι έρευνες συνεχίστηκαν για τον εντοπισμό περισσότερων εμπλεκόμενων, όπως των γιατρών που είχαν εκδώσει πιστοποιητικά, αλλά και των οδηγών οι οποίοι έναντι αμοιβής πήραν τα διπλώματα.

Έτσι, το βούλευμα που πριν λίγες μέρες εκδόθηκε παραπέμπει σε δίκη 13 υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών του Νότιου Τομέα, 9 ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης και περισσότερους από 100 οδηγούς που κατηγορούνται για συνέργεια σε δωροδοκία υπαλλήλων.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε πρόσφατα (19/9/21) και η εφημερίδα «Documento» αποκαλύπτοντας ότι μεταξύ των κατηγορούμενων περιλαμβάνονται ιδιοκτήτες σχολών που είναι και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με πολιτική δραστηριότητα υπέρ της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και σύμβουλοι του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη.

PreviousNext