Τροχοί & TIR

«Καταρχάς ψυχραιμία». Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις επερχόμενες αυξήσεις

«Καταρχάς ψυχραιμία. Από την ώρα που υπάρχει παγκόσμια αύξηση όλων των τιμών από τα ναύλα και την ενέργεια μέχρι τις πρώτες ύλες προφανώς θα επηρεάσει και την Ελλάδα. Δεν είμαστε εκτός του υπόλοιπου
Δευτέρα 06/09/2021 - 17:09
Κοινοποίηση στα Social Media

«Καταρχάς ψυχραιμία. Από την ώρα που υπάρχει παγκόσμια αύξηση όλων των τιμών από τα ναύλα και την ενέργεια μέχρι τις πρώτες ύλες προφανώς θα επηρεάσει και την Ελλάδα. Δεν είμαστε εκτός του υπόλοιπου κόσμου».

Με την παραπάνω φράση ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στην ΕΡΤ1, έδωσε μια πρόγευση των ανακοινώσεων που θα γίνουν το Σάββατο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον Πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει εισηγήσεις από τα συναρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπιση των αυξήσεων του ενεργειακού κόστους εξαιτίας των αυξήσεων στο κόστος του φυσικού αερίου αλλά και στο κόστος των δικαιωμάτων εκπομπής CO2.

Παράλληλα εξετάζεται να υπάρξουν ελαφρύνσεις για τους μικρούς επαγγελματίες, ιδίως εκείνους που έχουν πληγεί από την κρίση της πανδημίας, ώστε να περιοριστεί και για εκείνους το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

Στις Μεταφορές

Το κύμα των ανατιμήσεων επηρεάζει δραματικά και τον τομέα των μεταφορών, επιβατικών και εμπορευματικών, εξαιτίας της αύξησης της τιμής των καυσίμων.

Οι αυτοκινητιστές και οι μεταφορικές επιχειρήσεις έχουν αυξημένο κόστος στη λειτουργία των οχημάτων τους τη στιγμή που έχουν δεσμευτεί με τρέχουσες συμφωνίες με τους πελάτες ως προς το μεταφορικό κόμιστρο.

Οι φορτωτές, πάλι, δεν φαίνονται πρόθυμοι να διαπραγματευτούν αναπροσαρμογή των ναύλων και αυτό γιατί τα προϊόντα τους έχουν ήδη επιβαρυνθεί με αυξημένο κόστος παραγωγής λόγω των αυξήσεων των πρώτων υλών και του μεταφορικού κόστους των κοντέινερ από τις ανατολικές χώρες.

PreviousNext