Δύο ακόμη κατασχέσεις φορτηγών σημειώθηκαν από στελέχη του κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Η πρώτη αφορούσε φορτηγό με αλλοδαπό οδηγό ηλικίας 37 χρονών και σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 07/02/21.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας, στο φορτηγό όχημα του αλλοδαπού εντοπίστηκαν τετρακόσια εβδομήντα εννέα πακέτα σιγαρέτων, στερούμενων ειδικής ελληνικής ταινίας φόρου κατανάλωσης, με σκοπό να τα μεταφέρει στο εξωτερικό. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα, καθώς και η ανωτέρω ποσότητα καπνικών.

Σήμερα, 09/02/21, το πρωί στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας προέβησαν στη σύλληψη δύο αλλοδαπών καθώς και του αλλοδαπού διακινητή τους

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε οχήματα πριν από τη φόρτωση τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 56χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στον χώρο του φορτίου τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.