Τροχοί & TIR

Στοιβασία οδηγών στις καμπίνες του Grimaldi

Μία ακόμη απίστευτη καταγγελία έφτασε στο περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR και αφορά στα ταξίδια των οδηγών φορτηγών με τα πλοία του Grimaldi. Με την πανδημία του κορονοϊού να χτυπάει κόκκινο, με ιδιαίτερ
Τρίτη 09/02/2021 - 11:33
Κοινοποίηση στα Social Media
καλούνται, όμως, οι αρμόδιες αρχές Ιταλίας και Ελλάδας να απαντήσουν αν η πλήρωση των τετράκλινων καμπινών με τέσσερις ταξιδιώτες, διαρκούσης της πανδημίας, παραβιάζει ή όχι τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Καλούνται οι αρμόδιες αρχές Ιταλίας και Ελλάδας να απαντήσουν αν η πλήρωση των τετράκλινων καμπινών με τέσσερις ταξιδιώτες, διαρκούσης της πανδημίας, παραβιάζει ή όχι τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μία ακόμη απίστευτη καταγγελία έφτασε στο περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR και αφορά στα ταξίδια των οδηγών φορτηγών με τα πλοία του Grimaldi.

Με την πανδημία του κορονοϊού να χτυπάει κόκκινο, με ιδιαίτερα αυξημένο τον κίνδυνο διασποράς του ιού, οι υπεύθυνοι διαχειριστές των πλοίων του Ιταλού εφοπλιστή διαθέτουν κάθε τετράκλινη καμπίνα σε τέσσερις οδηγούς φορτηγών, υποχρεώνοντάς τους έτσι να παραμείνουν έκθετοι στη μετάδοση του ιού, συνωστισμένοι σε λίγα μόλις τετραγωνικά μέτρα και την απόσταση των κρεβατιών να μην ξεπερνά το ένα μέτρο.

Στις κρίσιμες αυτές ημέρες, όπου οι κυβερνήσεις της Ελλάδας αλλά και της Ιταλίας λαμβάνουν μέτρα προστασίας των ταξιδιωτών, συνωστισμός τεσσάρων επιβατών στον περιορισμένο χώρο μιας καμπίνας δεν διαφέρει από στοιβασία εμπορευμάτων σε ράφια αποθήκης.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι οι οδηγοί βγαίνοντας από το καράβι είτε στην Ιταλία είτε στην Ελλάδα υπόκεινται σε όλα τα μέτρα περιορισμών και ελέγχων που έχουν θέσει σε ισχύ οι δύο χώρες, ο δε όμιλος Grimaldi επιχαίρει για την «παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες του», όπως αναφέρεται σε χθεσινή (8/2/21) ανακοίνωση του ομίλου για μείωση της χωρητικότητας τόσο σε cargo (linear metres) όσο και κατά 200 καμπίνες.

Και ναι μεν οι μειώσεις αυτές εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ομίλου, καλούνται, όμως, οι αρμόδιες αρχές Ιταλίας και Ελλάδας να απαντήσουν αν η πλήρωση των τετράκλινων καμπινών με τέσσερις ταξιδιώτες, διαρκούσης της πανδημίας, παραβιάζει ή όχι τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στη διάθεση του περιοδικού υπάρχουν τα ονομαστικά εισιτήρια των επιβατών που ταξίδεψαν στην ίδια καμπίνα στο ίδιο δρομολόγιο. 

 

PreviousNext