Τροχοί & TIR

Κατολίσθηση πριν το τούνελ Frejus. Εκτροπή στο Mont Blanc. Video τρόμου

Έκλεισε ξαφνικά χθες το τούνελ Frejus προς Γαλλία μήκους 13 χιλ. λόγω κατολίσθησης λίγο πριν από αυτό και όλα τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων εκτρέπονταν προς το τούνελ Mont Blanc. Η εταιρεία SFTRF που
Τρίτη 29/08/2023 - 09:50
Κοινοποίηση στα Social Media
Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στον Ε25 προς Mont Blanc
Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στον Ε25 προς Mont Blanc

Έκλεισε ξαφνικά χθες το τούνελ Frejus προς Γαλλία μήκους 13 χιλ. λόγω κατολίσθησης λίγο πριν από αυτό και όλα τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων εκτρέπονταν προς το τούνελ Mont Blanc.

Η εταιρεία SFTRF που διαχειρίζεται το Frejus δεν είχε προβεί σε καμιά σχετική ανακοίνωση -προφανώς το συμβάν της κατολίσθησης ήταν απρόβλεπτο- και η μόνη πληροφορία που λάμβαναν οι οδηγοί ήταν ότι θα πρέπει να κατευθυνθούν στο Mont Blanc, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστιες ουρές οχημάτων στον Ε25.

Σημειώνεται ότι από το τούνελ Frejus διέρχονται καθημερινά 2.000 φορτηγά και λεωφορεία, σύμφωνα με τα στοιχεία της διαχειρίστριας εταιρείας SFTRF. Η εκτροπή όλων αυτών των οχημάτων ήρθε να συναντήσει ένα περίπου αντίστοιχο αριθμό οχημάτων που κινούνταν προς το Mont Blanc, με αποτέλεσμα στον αυτοκινητόδρομο Ε25 να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων.

Νεότερες πληροφορίες του ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR αναφέρουν ότι για το θέμα υπήρξε δήλωση του Γάλλου υπ. Μεταφορών, Clement Beaune, ότι "για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα χρειαστούν λίγες μέρες". Ωστόσο, οι αρχές της Περιφέρειας Savoie ανέφεραν ότι μέσα στην Πέμπτη 31/08/23 "όλα θα έχουν επανέλθει στην κανονικότητα".

Πηγή: Trans.info, Video: cosmodelafuente

PreviousNext