Τροχοί & TIR

Κινήσεις στρατηγικής από τη Ford

Η Ford συνεχίζει το μετασχηματισμό της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας της με τη δημιουργία ξεχωριστών επιχειρήσεων για ηλεκτρικά οχήματα και αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες, έτοιμες να ανταγωνισ
Τρίτη 08/03/2022 - 11:43
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Ford συνεχίζει το μετασχηματισμό της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας της με τη δημιουργία ξεχωριστών επιχειρήσεων για ηλεκτρικά οχήματα και αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες, έτοιμες να ανταγωνιστούν και να επικρατήσουν τόσο έναντι νέων ανταγωνιστών στην αγορά των EV, όσο και καταξιωμένων κατασκευαστών.

Ειδικότερα, η Ford Blue θα επεκτείνει το εμβληματικό χαρτοφυλάκιο οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE) της εταιρείας για να προωθήσει την ανάπτυξη και την κερδοφορία  – εστιάζοντας με σθένος στο κόστος, απλοποιώντας τις διαδικασίες και βελτιώνοντας την ποιότητα, ενώ παράλληλα θα προσφέρει παγκοσμίου κλάσης τεχνολογίες στον τομέα της μηχανολογίας καθώς και κατασκευαστικές δυνατότητες για όλη τη Ford.

Στα ηλεκτρικά, η Ford Model e θα επιταχύνει την καινοτομία και τη δημιουργία πρωτοποριακών ηλεκτρικών οχημάτων με κλιμάκωση της παραγωγής και θα αναπτύξει λογισμικό και τεχνολογίες συνδεδεμένων οχημάτων για όλη τη Ford.

Οι Ford Blue και Ford Model e θα λειτουργούν ως ξεχωριστές επιχειρήσεις, αλλά θα μοιράζονται τη σχετική τεχνολογία και τις βέλτιστες πρακτικές για την αξιοποίηση της μαζικής παραγωγής και την προώθηση λειτουργικών βελτιώσεων. Μαζί με τη Ford Pro, οι τρεις επιχειρήσεις αναμένεται να έχουν διακριτά P&L μέχρι το 2023.

Επιτάχυνση του σχεδίου Ford+ για ξεκλείδωμα της ανάπτυξης και δημιουργία αξίας για τους μετόχους της Ford με συνολικό προσαρμοσμένο περιθώριο EBIT της εταιρείας στο 10% και ετήσια παραγωγή άνω των 2 εκατομμυρίων EVs μέχρι το 2026. Η Ford εκτιμά ότι τα EVs θα αντιπροσωπεύουν το μισό του συνολικού όγκου πωλήσεων μέχρι το 2030.

«Έχουμε σημειώσει τεράστια πρόοδο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έχουμε λανσάρει μία σειρά επιτυχημένων προϊόντων σε όλο τον κόσμο και η ζήτηση για τα νέα μας EVs, όπως το F-150 Lightning και η Mustang Mach-E ξεπερνά κάθε προηγούμενο», δήλωσε ο President & CEO της Ford, Jim Farley, και πρόσθεσε: «Η δημιουργία δύο ξεχωριστών, αλλά στρατηγικά αλληλοεξαρτώμενων αυτοκινητιστικών επιχειρήσεων – των Ford Blue και Ford Model e – μαζί με τη νέα μονάδα Ford Pro, θα βοηθήσει στην απελευθέρωση όλων των δυνατοτήτων του σχεδίου Ford+, προωθώντας την ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας και καθιστώντας τη Ford ικανή να ξεπεράσει καταξιωμένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και νέους παίκτες στην αγορά των EV».

Video URL
PreviousNext