Τροχοί & TIR

Κλείνει η Λ. Δημοκρατίας στο Κερατσίνι. Εκτροπή κυκλοφορίας

Κατά το χρονικό διάστημα από 25.04.2024 έως 24.10.2024 καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου
Τρίτη 23/04/2024 - 14:42
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Δημοκρατίας στο Κερατσίνι και την εκτροπή των οχημάτων προς Πέραμα αποφάσισε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα παρακάτω οδικά τμήματα της Λεωφ. Δημοκρατίας, περιοχής Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, κατά το χρονικό διάστημα από 25.04.2024 έως 24.10.2024 καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, ως εξής: 

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΕΩΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΦΑΣΗ 4) 

• Ολική κατάληψη οδοστρώματος της Λεωφ. Δημοκρατίας στην κατεύθυνση προς Πειραιά από τη συμβολή της με την οδό Κίου έως τη συμβολή της με την οδό Κουντουριώτη. 

• Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση κίνησης προς Πειραιά θα διεξάγεται με εκτροπή τους στην κατεύθυνση προς Πέραμα από την οποία θα διεξάγεται το σύνολο της κυκλοφορίας της Λεωφ. Δημοκρατίας και προς τις δύο κατευθύνσεις από μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. 

• Το ακριβές σημείο έναρξης του χώρου κατάληψης βρίσκεται σε απόσταση 30,00 μ. μετά (κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων) το πέρας του πλάτους της διαγράμμισης της διάβασης πεζών που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφ. Δημοκρατίας με την οδό Ακτή Ιωνίας και το σημείο πέρατος σε απόσταση 470 μ. μετά. 

• Σε απόσταση 30,00 μ. μετά το σημείο έναρξης του χώρου κατάληψης έχει μόλις καταληφθεί το συνολικό πλάτος της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας της κατεύθυνσης προς Πειραιά. Από το σημείο της προβολής του εν λόγω σημείου στη διαχωριστική νησίδα μεταξύ των κατευθύνσεων και για μήκος 20,00 μ. μετά όπου έχει καταληφθεί το συνολικό πλάτος του οδοστρώματος μέχρι δηλαδή την εσωτερική οριογραμμή της διαχωριστικής νησίδας γίνεται αποξήλωση αυτής ώστε να δημιουργηθεί δίοδος από την οποία θα εκτρέπονται τα οχήματα προς Πειραιά στην αριστερή λωρίδα της αντίθετης κατεύθυνσης προς Πέραμα η οποία αντιδρομείται.

Εκτροπή προς Πειραιά

Επίσης, αποφασίστηκε η ολική κατάληψη οδοστρώματος της λεωφ. Δημοκρατίας στην κατεύθυνση προς Πέραμα από τη συμβολή της με την οδό Κωνσταντινουπόλεως έως τη συμβολή της με την οδό Κίου. Για τον λόγο αυτό, η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση κίνησης προς Πέραμα θα διεξάγεται με εκτροπή τους στην κατεύθυνση προς Πειραιά από την οποία θα διεξάγεται το σύνολο της κυκλοφορίας της λεωφ. Δημοκρατίας και προς τις δύο κατευθύνσεις από μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. 

• Το ακριβές σημείο έναρξης του χώρου κατάληψης βρίσκεται σε απόσταση 50,00 μ. πριν (κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων) το ανατολικό σημείο διακοπής της νησίδας, μεταξύ των κατευθύνσεων της λεωφ. Δημοκρατίας, λόγω της συμβολής με την οδό Κωνσταντινουπόλεως και το σημείο πέρατος σε απόσταση 770,00 μ. μετά. 

• Σε απόσταση 30,00 μ. μετά το σημείο έναρξης του χώρου κατάληψης έχει μόλις καταληφθεί το συνολικό πλάτος της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας της κατεύθυνσης προς Πέραμα. Από το σημείο της προβολής του εν λόγω σημείου στη διαχωριστική νησίδα μεταξύ των κατευθύνσεων και για μήκος 20,00 μ. μετά όπου έχει καταληφθεί το συνολικό πλάτος του οδοστρώματος μέχρι δηλαδή την εσωτερική οριογραμμή της διαχωριστικής νησίδας γίνεται αποξήλωση αυτής ώστε να δημιουργηθεί δίοδος από την οποία θα εκτρέπονται τα οχήματα προς Πέραμα στην αριστερή λωρίδα της αντίθετης κατεύθυνσης προς Πειραιά η οποία αντιδρομείται.

Καταλήψεις και άλλων οδών

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών και κατάληψης των οδών Ραιδεστού και Πετρ. Μαυρομιχάλη, της Οδού Χορμοβίτου, των κόμβων Χορμοβίτου-Αιγάλεω και Αιγάλεω-Πετρ. Μαυρομιχάλη, της οδού Δερβενακίων, Δογάνης, Γυθείου και Καπετάν Ματάπα.

PreviousNext