Τροχοί & TIR

Κλείνουν εργοστάσια. Ελλείψεις στην αυτοκινητοβιομηχανία

Όλα δείχνουν ότι τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα στη διάρκεια της πανδημίας θα επηρεάζουν για καιρό ακόμη την αυτοκινητοβιομηχανία. Εκπρόσωποι των εργαζο
Σάββατο 17/09/2022 - 11:15
Κοινοποίηση στα Social Media

Όλα δείχνουν ότι τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα στη διάρκεια της πανδημίας θα επηρεάζουν για καιρό ακόμη την αυτοκινητοβιομηχανία.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ισπανικά εργοστάσια των Renault και Stellantis (Fiat, Citroen, Opel) δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες οι γραμμές παραγωγής θα διακόπτουν συχνά τη λειτουργία τους. Πρόκειται για μία πρακτική την οποία είναι αναγκασμένοι να ακολουθούν όλοι οι κατασκευαστές, καθώς η έλλειψη των ημιαγωγών (microchips) και άλλων εξαρτημάτων δείχνει να χρονίζει.

Συγκεκριμένα, στα εργοστάσια της Renault σε Castile και Leon, το Σάββατο το πρώτο δεν θα λειτουργήσει καθόλου, ενώ το δεύτερο θα ακυρώσει αρκετές βάρδιες την επόμενη εβδομάδα. Στο εργοστάσιο του γκρουπ Stellantis στο Vigo, στη βορειοδυτική Ισπανία, ακυρώθηκαν σε πρώτη φάση οι βάρδιες Σαββάτου και Κυριακής. Τον Φεβρουάριο η Stellantis είχε αναγκαστεί να σταματήσει την παραγωγή για δεκαπέντε ημέρες, και όλα δείχνουν πως, κάτι παρόμοιο μπορεί να συμβεί και πάλι ανά πάσα στιγμή.

PreviousNext