Τροχοί & TIR

Κονβόι ηλεκτρικών φορτηγών

Tο eTruckathon φέρνει σε επαφή τους κορυφαίους παίκτες της Μεταφοράς
Δευτέρα 09/09/2024 - 16:44
Κοινοποίηση στα Social Media
man truckathlon

Δώδεκα ηλεκτρικά φορτηγά, δώδεκα ομάδες, και περίπου 300 χιλιόμετρα: Αυτή επιγραμματικά είναι η εικόνα του E.ON Drive eTruckathon, στο οποίο συμμετείχε η MAN Truck & Bus με το MAN eTGX, θέλοντας να δείξει τη βιωσιμότητα της ηλεκτροκίνησης στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα. 


Το eTruckathon κατέδειξε την πρακτικότητα των ηλεκτρικών φορτηγών και της υπάρχουσας υποδομής φόρτισης. Ο Marc Spieker, Chief Operating Officer του μεγάλου παρόχου ενέργειας, E.ON, εξήγησε: «Με το eTruckathon φέρνουμε σε επαφή τους κορυφαίους παίκτες της Μεταφοράς και παρέχουμε μια πρακτική εικόνα των σημερινών δυνατοτήτων των φιλικών προς το περιβάλλον βαρέων εμπορευματικών μεταφορών». 

MAN eTGX
MAN eTGX


Εκτός από κατασκευαστές οχημάτων, όπως η MAN, στην εκδήλωση συμμετείχαν και εταιρείες logistics, όπως οι DB Schenker, DHL, Elflein Transport & Logistik, Fiege και Gruber Logistics με τα δικά τους ηλεκτρικά φορτηγά, κάτι που σύμφωνα με τον κατασκευαστή, δείχνει ότι και οι πελάτες της MAN Truck & Bus εστιάζουν στη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση. 


Το σημείο εκκίνησης ήταν το E.ON Drive TestingLab στο Έσσεν. Η διαδρομή μήκους περίπου 300 χιλιομέτρων ήταν σε αυτοκινητόδρομους και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Ο προορισμός ήταν το εκθεσιακό κέντρο στο Ανόβερο. Οι εμπειρίες και τα συμπεράσματα από τον πρώτο eTruckathon θα παρουσιαστούν στην έκθεση IAA Transportation 2024 (17-22/09/24).

MAN eTGX


Η E.ON και η MAN Truck & Bus συνεργάζονται επίσης για την επέκταση της υποδομής φόρτισης για επαγγελματικά οχήματα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, η εταιρεία ενέργειας και ο γνωστός κατασκευαστής επαγγελματικών οχημάτων θα δημιουργήσουν σε περίπου 170 τοποθεσίες πάνω από 400 δημόσια σημεία φόρτισης σε πρατήρια καυσίμων, σε όλη την Ευρώπη. 

Οι τρεις πρώτες τοποθεσίες θα τεθούν σε λειτουργία φέτος, ενώ μέχρι το τέλος του 2025, θα υπάρχουν συνολικά 80 θέσεις φόρτισης.

 

PreviousNext