Τροχοί & TIR

Κορυφαία ασφάλεια 5 αστέρων για VW ID.BUZZ και Amarok

Και τα δύο νέα μοντέλα του ομίλου VW, το ID.BUZZ και Amarok κέρδισαν την υψηλότερη βαθμολογία από τον επίσημο ευρωπαϊκό οργανισμό δοκιμών Euro NCAP στον τομέα της ασφάλειας. Τα δύο μοντέλα, έλαβαν
Παρασκευή 09/12/2022 - 12:38
Κοινοποίηση στα Social Media
Euro NCAP

Και τα δύο νέα μοντέλα του ομίλου VW, το ID.BUZZ και Amarok κέρδισαν την υψηλότερη βαθμολογία από τον επίσημο ευρωπαϊκό οργανισμό δοκιμών Euro NCAP στον τομέα της ασφάλειας.



Τα δύο μοντέλα, έλαβαν τη κορυφαία βαθμολογία, αυτή των 5 αστέρων, μετά από σειρά δοκιμών σε θέματα αποτελεσματικότητας των συστημάτων ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζονται καθώς και της αντοχής που επέδειξαν τα δομικά κατασκευαστικά στοιχεία των δύο αυτοκινήτων.



Ειδικότερα, για τα συστήματα ασφάλειας, εξετάστηκε η αποτελεσματικότητά τους για την αποφυγή της σύγκρουσης, ενώ για τα δομικά στοιχεία οι δοκιμές αφορούσαν την προστασία των επιβαινόντων σε περίπτωση ατυχήματος.



Από το πλήθος των είκοσι περίπου συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης ξεχωρίζει το Park assist plus, το Travel assist με Swam data και βέβαια το σύστημα πέδησης για αποφυγή της σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα, το σύστημα διατήρησης της κατεύθυνσης στη λωρίδα κυκλοφορίας, το Acct Adaptive Cruise Control που επιπλέον ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα του αυτοκινήτου ανάλογα με τη σήμανση των δρόμων κ.α.

 

PreviousNext