Τροχοί & TIR

Κώστας Σκρέκας: «Το Θριάσιο θα γίνει το μεγαλύτερο επιχειρηματικό πάρκο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης»

Αφορά στην ανάπτυξη του πρώτου Επιχειρηματικού Πάρκου στον χώρο των Logistics και πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Αττική, μετά το Ελληνικό.
Δευτέρα 06/11/2023 - 21:11
Κοινοποίηση στα Social Media
Κώστας Σκρέκας

Κατατέθηκε η αίτηση για την ίδρυση και την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Μεμονωμένης Μεγάλης Μονάδας «Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο» στο Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα, όπως προβλέπονται από την σχετική υπ. αριθμ. 18211/2023 (Β’ 1147) κοινή υπουργική απόφαση.


Το υπό κρίση επιχειρηματικό σχέδιο αφορά στην ανάπτυξη του πρώτου Επιχειρηματικού Πάρκου στον χώρο των Logistics, με τεράστιους χώρους διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων, με τερματικό σταθμό και αποθήκη (container terminal), με δρόμους κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων, συνδέσεις με σιδηροδρομική γραμμή και αποβάθρες, θέσεις μεγάλων οχημάτων φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων κ.α.


Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την υλοποίηση μιας εμβληματικής επένδυσης, ύψους 220 εκατ. ευρώ στον τομέα των Logistics, γίνεται σήμερα με την κατάθεση μιας ώριμης πρότασης αδειοδότησης. Το «Θριάσιο» θα γίνει το μεγαλύτερο και το πρώτο «έξυπνο», «πράσινο» επιχειρηματικό πάρκο της ΝΑ Ευρώπης αλλά και ένα από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης. Ένα έργο που θα καθιερώσει την Ελλάδα σε διαμετακομιστικό κόμβο διεθνούς εμβέλειας για τα Logistics, προσφέροντας πρόσβαση σε υπερσύγχρονες ψηφιακές υποδομές και καινοτόμες λύσεις αυτοματισμού αποθήκευσης. Αλλά και ένα έργο που πρωτίστως θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, με τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας».


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο», Βασίλης Μαγκλάρας, δήλωσε: «Το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο θα καταστεί με τη λειτουργία του, το όχημα για την ανάδειξη της Ελλάδας σε σύγχρονο, διεθνή κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης του κλάδου των logistics. Πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Αττική, μετά το Ελληνικό, η οποία υλοποιείται σε μια συνολική έκταση 588.326 τ.μ. 

Στην τελική του φάση, το ΘΕΚ προσδοκά να διαθέτει περισσότερα από 265 στρέμματα εγκαταστάσεων, εκ των οποίων πάνω από 220.000 τ.μ. θα αφορούν ισόγειους χώρους πολλαπλών χρήσεων κατάλληλους για Logistics και ελαφριά μεταποίηση. Είναι έργο για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, καθώς θα αναπτυχθεί με σύγχρονους και βιώσιμους όρους για την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον, προκειμένου να εξυπηρετήσει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την πολιτική και διοικητική ηγεσία των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υποδομών και Μεταφορών που συνέβαλλαν τα μέγιστα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της συγκεκριμένης εμβληματικής επένδυσης».
 

PreviousNext