«Κουτί» επεξεργασίας καυσίμων Eberspaecher

Πέμ, 19/04/2018 - 17:05

Η Eberspaecher Exhaust Technology ξεκινάει την παραγωγή του νέου «κουτιού» επεξεργασίας καυσίμων για επιβατικά αυτοκίνητα και επαγγελματικά οχήματα που κάνουν χρήση του πρόσθετου AdBlue.

Το νέο σύνολο καθιστά δυνατή την ακόμη πιο αποτελεσματική μείωση των ρύπων, στο πλαίσιο της επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής (SCR). Το νέο προϊόν της Eberspaecher θα κατασκευαστεί για πρώτη φορά το Μάιο για έναν κορυφαίο ευρωπαίο κατασκευαστή επιβατικών αυτοκινήτων, με τις επόμενες παραγγελίες να ακολουθούν μέσα στο επόμενο έτος.

Χάρη στον βελτιωμένο σχεδιασμό των δύο χυτευμένων τμημάτων του, το «κουτί» της Eberspaecher εξασφαλίζει τη βέλτιστη εξάτμιση και ανάμιξη του υδατικού διαλύματος ουρίας AdBlue με τις εκπομπές της εξάτμισης. Έτσι, η αμμωνία που απελευθερώνεται ομοιογενώς, διασκορπίζεται και αντιδρά με τα οξείδια του αζώτου στον καταλυτικό μετατροπέα SCR, για να δημιουργήσει αβλαβές άζωτο και νερό.

Ταυτόχρονα, ο νέος σχεδιασμός του συστήματος βελτιώνει τη ροή, ελαχιστοποιώντας τα κατάλοιπα. Οι πιο πάνω παράγοντες, βοηθούν στον περιορισμό της κατανάλωσης AdBlue, μειώνοντας παράλληλα την έντονη οσμή που συχνά προκαλείται από την υπερβολική ποσότητα αμμωνίας.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση, το νέο «κουτί» της Eberspaecher διαθέτει πιο συμπαγές σχήμα που βοηθάει στην εύκολη τοποθέτησή του. Ο σχεδιασμός του μπορεί επίσης να προσαρμοστεί για να ταιριάζει σε διαφορετικούς εγχυτήρες AdBlue, αλλά και στις ποικίλες απαιτήσεις χώρου εγκατάστασης όλων των κατασκευαστών επιβατικών αυτοκινήτων και επαγγελματικών οχημάτων.